Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
02.01.2018 kl. 11.13

Bornholm skal være åben om vinteren

Et nyt turistinitiativ skal gøre Bornholm attraktiv uden for sæsonen. Alle tiders mulighed mener borgmester Winni Grosbøll.
tekst Tom Ekeroth

Bornholm er en af Danmarks absolut mest populære feriedestinationer, der hvert år besøges af cirka 600.000 danske og udenlandske turister. Imidlertid er omkring halvdelen af de besøgende at finde på øen i løbet af kun seks uger i højsæsonen, hvilket naturligvis sætter den lille ø under stort pres. Derfor arbejder de bornholmske turismeaktører med initiativer til at udvide turismesæsonen, og Bornholm Hotels har nu fundet løsningen: Bornholm skal være en vinterø.

Initiativet består i første omgang af en helårsåbning af henholdsvis Griffen Hotel & Wellness samt Den Bornholmske Diamantspa. Det betyder, at et spaophold på Bornholm lige så vel kan foregå i december, januar eller februar som i sommermånederne.

– Der er ingen grund til, at Bornholm udelukkende tager imod turister i sommerhalvåret, for øen er smuk og rå på en helt anden måde om vinteren. Forestil dig en gåtur i snevejr på Dueodde eller på Hammerknuden og så hjem at blive forkælet i spaen bagefter. Opholdet vil også kunne kombineres med outdoor-sport og nogle af vinterens mange koncerter i Rønne. Under alle omstændigheder er tanken, at vi på denne måde skaber en helt ny og måske endnu mere eksklusiv oplevelse af Bornholm, siger Trine Richter, direktør i Bornholm Hotels.

Også politisk er der glæde over initiativet. Bornholms borgmester Winni Grosbøll (S) peger i den forbindelse på, at flere forskellige barrierer er på vej til at falde i forhold til at besøge Bornholm uden for højsæsonen:

LÆS OGSÅ Kommuner går til filmen
FOR ABONNENTER

– Vi har i mange år ønsket at forlænge turismesæsonen, og nu har vi alle tiders mulighed. I løbet af 2018 bliver priserne på færgebilletter til Bornholm nedsat med 51 procent uden for højsæsonen. Når øens hoteller nu også støtter op på denne måde, er forudsætningerne i langt højere grad end tidligere til stede for at skabe en ø, der fungerer helt året rundt, og hvor der er arbejdspladser året rundt. Det er netop den form for bæredygtighed, vi stræber efter på Bornholm, siger Winni Grosbøll. tek@kl.dk 

Emneord
Turisme

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Bornholm skal være åben om vinteren Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger