27.02.2018 kl. 15.32

Udfordrede ledige åbner butik

Aktivitetsparate ledige skal drive en butik sammen med en jobmentor fra Rudersdal Kommune. Det skal lære de ledige om ansvar og forbedrede dem på fremtidige job. Varerne produceres af mennesker med fysisk og psykisk handicap fra Værkstederne i Rude Skov.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

De første arbejdsopgaver for de udfordrede, aktivitetsparate ledige bliver at klargøre butikken med montrer, stativer og maling. Det får de hjælp til fra Heine Søndergaard, som er indehaver af Bæredygtig Forandring, der blandt andet løser mentoropgaver for kommunen og jobcenteret. Det er Heine Søndergaard, der har taget initiativ til den nye butik Svanerne i Birkerød, der åbner i starten af marts. 

– Da jeg så det fine håndværk fra Værkstederne i Rude Skov og samtidig havde meget at gøre med beskæftigelsesområdet som mentor, tænkte jeg: Hvorfor er der ikke nogen, der har koblet de to ting og åbnet en butik? Og det er det, vi forsøger at gøre nu, siger Heine Søndergaard i en pressemeddelelse.

Der er plads til 25 medarbejdere ad gangen. Når butikken åbner, skal de ledige stå for regnskab, varebestilling, rengøring og kundehåndtering. 

En god start 

For Heine Søndergaard handler det om at hjælpe andre og give dem en god start.

LÆS OGSÅ Forfatter og filosof bliver innovationschef i Vejle

– Min drøm er, at butikken bliver en slags udslusningssted for dem, der har slået sig på livet, et meningsfuldt afprøvningssted, hvor de flyver videre ud til praktik i almindelige virksomheder. For når de har været her, ved vi, hvad de kan, siger Heine Søndergaard. 

Formanden for Erhvervsudvalget i Rudersdal Kommune, Randi Mondorf (V), er enig i, at det vil udfordre de ledige og give dem de rigtige redskaber. 

– Det er en virkelig god ide at afprøve vores ledige her med helt konkrete butiksopgaver. Jeg er sikker på, at når de kandidater, der starter i butikken, oplever at være i nogle omgivelser, der giver mening for dem, og hvor de giver værdi for andre, så vokser de selv. Når de skal få en butik til at fungere med alle de arbejdsopgaver der er, bliver det muligt hurtigere at følge, hvordan de agerer, og så kan vi simpelthen hurtigere få dem beskrevet i deres recovery-proces og dermed også i beskæftigelsesøjemed, siger Randi Mondorf. sarp@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Udfordrede ledige åbner butik Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger