Foto: Steen Brogaard / Folketinget
Foto: Steen Brogaard / Folketinget
27.02.2018 kl. 15.20

S: Opret nye statsjob i stedet for at flytte ud

Hvis Socialdemokratiet får magten efter næste valg, så kommer der ikke flere storstilede planer om udflytning af statslige arbejdspladser lige foreløbig. Først skal de allerede trufne beslutninger dribles i mål og næste naturlige skridt vil være, at nye statsjob oprettes i provinsen, mener finansordfører Benny Engelbrecht (S).

I tirsdagens udgave af Berlingske meldte Dansk Folkeparti ud, at udflytningerne af statslige arbejdspladser bør fortsætte ud over det allerede planlagte. Det er Socialdemokratiet ikke helt enige i, siger finansordfører Benny Engelbrecht (S) til Ritzau.

− Socialdemokratiet støtter, at der har været en styrkelse af statslige arbejdspladser i provinsen. Men vi synes, at næste naturlige skridt er, at man fokuserer på, at de nye statslige arbejdspladser, der oprettes, oprettes i provinsen.

Blandt andet har Socialdemokratiet en plan om at ansætte 1.000 nye skattemedarbejdere, der skal placeres i fire skattecentre forskellige steder i provinsen.

Men lige nu mener Benny Engelbrecht også, at det er vigtigt, at man får "ryddet op" i de udflytninger, som allerede er sat i gang, før man begynder at overveje nye.

LÆS OGSÅ Statslige udflytninger glæder stadig borgmestre

− Nu er der sat gang i rigtig mange flytteplaner. Og en god del af dem er hverken halvt eller helt implementeret, når vi når frem til næste folketingsvalg. For eksempel er Udlændingestyrelsens flytning til Næstved slet ikke påbegyndt endnu. Så der er masser af udfordringer med allerede trufne beslutninger, som skal dribles i mål, siger han til Ritzau. amgo@kl.dk 

Emneord
Udflytning

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: S: Opret nye statsjob i stedet for at flytte ud Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger