Foto: Københavns Kommune
Foto: Københavns Kommune
26.02.2018 kl. 15.24

Borgmester kalder dobbelt straf en "panikløsning"

Justitsministerens plan om at straffe kriminalitet dobbelt så hårdt i udvalgte boligområder frem for andre er "hovedrystende", mener børne- og ungdomsborgmester i København, Jesper Christensen (S). Det vil ikke gøre noget godt, men kun give anledning til en hidtil uset stigmatisering.

Det er en ”panikløsning” at straffe beboerne i udsatte områder dobbelt så hårdt som alle andre. Det siger Jesper Christensen (S) til Berlingske. Han er børne- og ungdomsborgmester i København. Han er selv født, opvokset og stadig bosiddende i Tingbjerg, som er et af de områder, hvor man i fremtiden vil kunne blive straffet dobbelt så hårdt for kriminalitet, hvis justitsministeren plan bliver gennemført. Forslaget om den dobbelte strafferamme kommer som reaktion på regeringens samlede ghettostrategi, hvor justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har set nærmere på, hvordan man kunne sikre trygheden i udsatte boligområder også i fremtiden.

Men ifølge Jesper Christensen vil det ikke have den ønskede effekt. I stedet peger han på det, som Tingbjergs skoleleder, Marco Anders Damgaard, sagde i Berlingske i sidste uge; at hvis man bliver ved med at tale om et område som et hul i jorden, så ender det med at være et hul i jorden. Derfor ser Jesper Christensen også forslaget om dobbelt strafferamme som en hidtil uset stigmatisering, der vil få betydning for indbyggerne, især børnene og de unge.

− Vi ved, at forventningerne til dem, betyder rigtig meget, og her kriminaliserer vi dem nærmest fra starten. Vi må holde fast i at stå på et fagligt, sagligt grundlag frem for bare at vælge det, der ser mest handlekraftigt ud. Vi har brug et langt sejt træk og ikke alle mulige panikløsninger, siger han til Berlingske.

Dårlig reklame

Derudover mener Jesper Christensen, at det nye tiltag vil bide regeringens planer om at skabe en mere blandet beboersammensætning i belastede boligområder bagi. Tiltaget trækker i den gale vej.

LÆS OGSÅ 500.000 kr. mangler: Esbjerg bortviser medarbejder efter økonomiske uregelmæssigheder

− I Tingbjerg river vi to butikscentre ned for at bygge nye private boliger netop for at lave et mere blandet område. Hvis dét, som ejendomsmæglerne kan slå på, når de skriver deres salgsannoncer for at tiltrække flere ressourcestærke personer, er, at hér risikerer du dobbelt straf, så er jeg ikke sikker på, at det er den bedste reklame for at sige det mildt, siger han til Berlingske.

Jesper Christensen ser dog positivt på at få mere tilstedeværende politi, som også er en del af justitsministerens udspil. amgo@kl.dk 

Emneord
Kriminalitet, Jura

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester kalder dobbelt straf en "panikløsning" Felter med * skal udfyldes
 
Af: Leif Rasmussen
Formand Nordsjællands Radikale Venstre
Den 27.02.2018 kl. 13:26

Naturligvis panik

svar på: Borgmester kalder dobbelt straf en "panikløsning"

Naturligvis er dette en panikløsning, der skal vise at man fra regeringens side gør noget ved problemet.
Det er lettere at komme med en sådan løsning end at tage fat ved problemets rod. Det kræver at man lytter til borgerne, til de personer, der kommer med ideer og tanker til hvordan man kan forbedre forholdene. Det kræver en større indsats.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger