Foto: Skoleglæde.nu
Foto: Skoleglæde.nu
23.02.2018 kl. 11.39

Tøjfirma og rejsebureau vil øge skoleelevernes trivsel

Ikast-Brande Kommune har indledt et treårigt partnerskab med tre vidt forskellige firmaer: Et konsulentfirma, et rejseselskab og en tøjkoncern. Formålet er at få styrket elevernes læring og trivsel
tekst Tom Ekeroth

Ikast-Brande har indgået et treårigt partnerskab med BESTSELLER, rejseselskabet Apollo og Skoleglæde.nu. Det fælles mål er at øge trivslen, læringen og motivationen blandt eleverne i 4.-9. klasse i kommunens ni folkeskoler. Skoleglæde.nu er en konsulentvirksomhed, som arbejder med motion og bevægelse som løftestang til læring og trivsel.

– Det er et virkeligt spændende samarbejde mellem det private og offentlige, som jeg forventer mig meget af. Jeg er sikker på, at eleverne i Ikast-Brande Kommune vil få stor glæde af at få endnu mere bevægelse ind i undervisningen på nye og anderledes måder, siger formand for Børne- og Undervisningsudvalget Simon Vanggaard (DF).

Viden om bevægelse

Læring, motivation og trivsel blandt de større skolebørn er omdrejningspunktet for Skoleglæde.nu, som er udviklet og ledet af Henrik Leth.

– Vi ved, at variation i undervisningen står højt på elevernes ønskeliste og vi ved, at trivslen både blandt eleverne og mellem eleverne og lærerne er afgørende for elevernes motivation og læringsudbytte. Vi glæder os rigtig meget til at samarbejde med Ikast-Brande Kommunes lærere og elever de næste tre år, siger Henrik Leth.

LÆS OGSÅ Hvad er der galt med Folkeskolen?
FOR ABONNENTER

Skoleglæde.nu står for at holde workshops for lærerne og pædagogerne og introducere dem til forskellige aktiviteter, som bygger på den nyeste forskning om bevægelse i undervisningen. Det er et centralt element i projektet, at eleverne skal inddrages og også selv tage initiativ til at røre sig mere, så de får ligesom lærerne også adgang til film og andet inspirationsmateriale online. Eleverne kommer til at arbejde med et bredt spektrum af bevægelse lige fra klassiske øvelser som englehop og armstræk til yoga og mental fitness.

– Børn og unge er de vigtigste ressourcer for at sikre et velfungerende fremtidigt lokalsamfund, og ved at inddrage sunde vaner og motion direkte i undervisningen, kan vi være med til at skabe gladere og mere hele mennesker. Derfor er vi i BESTSELLER også stolte over at samarbejde med Ikast-Brande Kommune om dette trivselsprojekt på de lokale skoler, siger kommunikationschef i BESTSELLER Jesper Stubkier. tek@kl.dk 

Emneord
Trivsel, OPP, Skoler, Motion

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tøjfirma og rejsebureau vil øge skoleelevernes trivsel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger