Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.02.2018 kl. 11.34

Nej til olieudvinding på Lolland

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) kalder det en super god nyhed, at Hollandsk firma har fået afslag på olieudvinding. Der ville ikke være meget at hente op, mener han.
tekst Tom Ekeroth

En omdiskuteret ansøgning fra det hollandske firma Nail Resources på Lolland-Falster bliver nu endegyldigt afvist. Det er konsekvensen af, at regeringen ikke længere vil give tilladelse til efterforskning og udvinding af olie og gas på land og i indre danske farvande.

Borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen (S) kalder det en super god nyhed. Han mener, at der ikke ville være meget at hente op:

– Jeg er rigtig glad for, at man ikke har valgt at gå efter de par få dråber olie, man måske kan finde under vores undergrund, siger Holger Schou Rasmussen til Ritzau.

Regeringen har lyttet til den lokale modstand, siger energi-, forsynings og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

LÆS OGSÅ Kommuner med til at skabe grøn vækst
FOR ABONNENTER

Men Holger Schou Rasmussen mener også, at der kan være en andre årsager til at sætte olieeventyret på standby:

– Hvis der var så meget olie og gas under Lollands undergrund, at vi kunne rende rundt som beduiner og køre i Ferrari, kunne det da godt være, at man var nået frem til en anden beslutning. Jeg tror, at usikkerheden om, hvorvidt der overhovedet var noget, også har spillet ind, siger Holger Schou Rasmussen.

Han minder om, at Lolland er en af de kommuner, der producerer mest grøn energi, og at det ville have været et dårligt signal at sende, at man fortsat vil satse på udvinding af gas og olie, når Lolland netop satser på at udvikle den grønne og vedvarende energi. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nej til olieudvinding på Lolland Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger