John Brædder (L), borgmester Guldborgsund og Mikael Smed (S), Borgmester Vordingborg. Akrivfoto
John Brædder (L), borgmester Guldborgsund og Mikael Smed (S), Borgmester Vordingborg. Akrivfoto
09.02.2018 kl. 11.15

Ledige skal bygge ny Storstrømsbro

Seks millioner kroner er på vej til Vordingborg og Guldborgsund Kommuner, så 250 ledige kan få de kvalifikationer, der skal til for at arbejde på den nye Storstrømsbro. Det skriver DR Sjælland.
tekst Tom Ekeroth

Pengene kommer fra Beskæftigelsesministeriet, hvor minister Troels Lund Poulsen (V) håber, at pengene kommer til at hjælpe mennesker, der har brug for det:

– Vi skal jo først og fremmest sikre, at der er kvalificeret arbejdskraft til stede lokalt, og der kan det jo ikke nytte noget, hvis der bliver mangel på for eksempel faglært arbejdskraft, siger han til DR Sjælland og uddyber:

– Vi skal sikre, at vi kan få opkvalificeret nogle af dem, der måske har brug for lidt ekstra, for så at få de fornødne kompetencer.

I Guldborgsund Kommune er borgmester John Brædder fra Guldborgsundlisten ikke i tvivl om, at pengene vil gøre gavn, når blot kommunerne går i dialog med konsortiet omkring, hvad der præcist er brug for.

LÆS OGSÅ Nye medarbejdere skal hjælpe færre arbejdsløse bedre

– Så kan vi begynde at opkvalificere vores ledige, så de kan blive en del af det opsving, der uvilkårligt vil komme i bygningen af broen, siger John Brædder, der understreger, at også de omkringliggende kommuner som Næstved og Lolland får gavn af pengene.

I Vordingborg Kommune er borgmester Mikael Smed (S) også glad for at kunne aktivere en del af kommunens arbejdsløse:

– Pengene er vigtige for at få udvidet vores arbejdsstyrke. Det er jo nu, vi skal have gang i hjulene og have flest muligt ind på arbejdsmarkedet, siger Mikael Smed.

Der er ingen sikkerhed for, hvem der i sidste ende bliver ansat til at støbe broelementer og bygge selve broen. tek@kl.dk

LÆS OGSÅ København vil straffe færre unge arbejdsløse
Emneord
Beskæftigelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ledige skal bygge ny Storstrømsbro Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger