Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
09.02.2018 kl. 11.04

Fald i andelen af privatskoleelever i Aarhus

For første gang i nyere tid oplever skolerne i Aarhus Kommune et lille fald i andelen af elever, der går i privatskole. Dermed flader kurven over sivningen af elever fra folkeskole til privatskoler ud for første gang siden 1982.
tekst Tom Ekeroth

Opgørelsesmetoden er ændret over tid, men tallene er opgjort på samme måde siden 2005. Her viser udviklingen et lille fald fra 15,4 procent til 15,3 procent af eleverne, der går i privatskole.

Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge, glæder sig over tallene:

– Jeg har et klart ønske om at bremse sivningen fra folkeskoler til privatskoler, derfor er det en positiv udvikling. En stærk folkeskole med bred opbakning fra forældre og med dygtige medarbejdere og ledere er fuldstændig afgørende for at sikre alle børns trivsel, læring og udvikling, siger Thomas Medom.

Rådmanden bemærker, at det er et meget lille fald på blot 0,04 procentpoint. Men tendensen afviger fra de seneste mange års konstante vækst i andelen af elever på privatskolerne.

LÆS OGSÅ Tusindvis af elever fatter en brik

– Jeg er godt klar over, at det kan se anderledes ud næste år igen. Men står det til mig, skal vi holde fast. Vi skal udvikle skolerne i dialog med både professionelle og forældre, så vi får fat i den meget brede opbakning til skolerne igen, siger Thomas Medom. tek@kl.dk 

Emneord
Privatskoler, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fald i andelen af privatskoleelever i Aarhus Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger