Foto: Odense Kommune
Foto: Odense Kommune
08.02.2018 kl. 09.31

Rådmand glad for ændring af regler for syge borgere

Det er rigtig godt, at der nu kommer en præcisering i reglerne for, hvornår syge borgere skal sendes i ressourceforløb. Sådan lyder det fra Odense Kommunes beskæftigelses- og socialrådmand, Brian Dybro (SF).
tekst Tom Ekeroth

En enig forligskreds i Folketinget har besluttet at gøre det mere tydeligt for både borgere og kommuner, hvornår borgerne skal sendes i ressourceforløb, inden de eventuelt kan tilkendes førtidspension, og hvornår borgerne skal tildeles en førtidspension med det samme, fordi der ikke er en realistisk mulighed for, at de kan blive en del af arbejdsmarkedet.

– Det her er grundlæggende godt, hvis det betyder, at de svageste borgere ikke skal se ind i et langt og udsigtsløst forløb, siger Odense Kommunes beskæftigelses- og socialrådmand, Brian Dybro (SF).

– Der er borgere, der ikke har kræfter eller ressourcer til mere end det minimale. Det er for dem nogle hårde forløb, og det er dejligt, hvis vi kan gøre vejen lidt nemmere, siger rådmanden.

Men han synes også, at man skal huske, at ressourceforløb for nogle borgere er den helt rigtige hjælp ind på arbejdsmarkedet:

LÆS OGSÅ København vil straffe færre unge arbejdsløse

– Det handler om at hjælpe det enkelte menneske på bedste vis, siger Brian Dybro.

Ifølge beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) skyldes behovet for en præcisering, at der er kommuner, der fortolker og forvalter reglerne om førtidspension strammere end andre. Rådmand Brian Dybro mener dog, at det mere handler om, hvordan folketingspolitikerne har lavet loven i første omgang.

– Jeg synes, folketingspolitikerne skal lade være med at få det til at lyde som om, at vi i kommunerne bare administrerer stramt. Vi administrerer ud fra deres stramme lovgivning. Enten skal de holde op med at skælde os ud og stå ved deres lovgivning, eller også skal de ændre loven, så den rent faktisk bliver mere menneskelig, siger rådmanden.

Lovforslaget, der skal præcisere reglerne for førtidspension og ressourceforløb, skal fremsættes i marts. Det er et resultat af en delevaluering på området. Senere venter en større evaluering. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Nye medarbejdere skal hjælpe færre arbejdsløse bedre

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Rådmand glad for ændring af regler for syge borgere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger