Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
02.02.2018 kl. 14.42

Kommune stopper samarbejde med skolesundhed.dk

Esbjerg Kommune stoler ikke længere på organisationen bag ungeprofilundersøgelse og kræver data om kommunens unge slettet.
tekst Rudi Holm

Esbjerg Kommune trækker sig nu fra samarbejdet med skolesundhed.dk, der står bag den ulovlige Ungeprofilundersøgelse 2017. Det skriver Jydske Vestkysten.

Reaktionen kommer, efter at det i sidste uge kom frem, at de fortrolige oplysninger, de unge havde afgivet i undersøgelsen, ikke er fuldt anonymiserede. Derfor er dataindsamlingen ulovlig.

Unge fra i alt 44 kommuner har deltaget i undersøgelsen, der foruden at indsamle oplysninger om de unges drukvaner, sexliv og kriminelle fortid også har registreret børnenes fødselsår, fødselsmåned, fødselsland, postnummer, skole og klasse.

Det fik tirsdag Komiteen for Sundhedsoplysning, der står bag undersøgelsen, til at lukke databasen med de unges besvarelser.

LÆS OGSÅ Børnene: Lærerne interesserer sig ikke for vores digitale liv

– Det er i høj grad et spørgsmål om troværdighed, og det har fra begyndelsen været vigtigt at sikre, at vi kunne garantere fuld anonymitet for deltagerne i Ungeprofilundersøgelsen. Det blev vi forsikret om af skolesundhed.dk, og vi stolede på, at organisationen bag undersøgelsen havde styr på de juridiske detaljer. Når det så viser sig ikke at holde stik, er vores troværdighed på spil som kommune i forhold til lokale samarbejdspartnere, forældre og unge. Derfor trækker vi os fra samarbejdet, siger leder af Esbjerg Kommunes SSP & Forebyggelse, Steen Bach, til Jydske Vestkysten.

Skolesundhed.dk er endvidere blevet bedt om at slette samtlige data indsamlet i Esbjerg Kommune. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune stopper samarbejde med skolesundhed.dk Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger