Illustration: Henning Larsen Arkitekter og Tredje Natur
Illustration: Henning Larsen Arkitekter og Tredje Natur
02.02.2018 kl. 10.25

Kommune havde ikke kontrakt med juridisk rådgiver

Frederikssund Kommune har betalt knap 29 millioner kroner for juridisk rådgivning i forbindelse med Vinge-projektet uden at have kontrakt med advokatfirmaet.
tekst Rudi Holm

Frederikssund Kommune havde ingen skriftlig kontrakt med advokatfirmaet Horten, der ydede juridisk bistand til byudviklingsprojektet Vinge og har fået knap 29 millioner kroner i honorar for opgaven. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Professor i samfundsvidenskab ved Roskilde Universitet Bent Greve kalder forholdet kritisabelt og højst usædvanligt.

– Det er som et tag selv bord, og det undrer mig meget, når man har at gøre med så stort et projekt. Kommunen har ikke haft nogen som helst idé om, hvad de kunne ende med at betale rådgiverne, siger han til avisen.

Kommunaldirektør Ole Jacobsen erkender, at kommunen burde have haft en kontrakt, men afviser over for avisen, at Horten har haft fri adgang til kommunens pengekasse.

LÆS OGSÅ Aarhus fortsætter væksten – og det er godt for klimaet
FOR ABONNENTER

– Pengene er frigivet via bevillinger, så på den måde har der været styring med udgifterne. Men vi burde have haft en kontrakt, så vi havde haft mulighed for at vurdere, om vi fik, hvad vi reelt betalte for, siger Ole Jacobsen til Frederiksborg Amts Avis.

Frederikssund Kommune har i øvrigt besluttet at betale 1,7 million kroner for en ny rapport, der skal sætte skub i byggeriet af en station i Vinge. ruh@kl.dk 

Emneord
Byudvikling

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune havde ikke kontrakt med juridisk rådgiver Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger