Jyllinge Nordmark. Foto: Colourbox
Jyllinge Nordmark. Foto: Colourbox
01.02.2018 kl. 15.41

Nu kan der kystsikres ved Jyllinge Nordmark

Roskildes borgmester Joy Mogensen (S) jubler over, at en årelang kamp for at få lov til at kystsikre ved Jyllinge Nordmark er slut.
tekst Rudi Holm

Efter en årelang proces fik Roskilde Kommune i dag det sidste ja fra de statslige myndigheder til at kystsikre den oversvømmelsestruede landsby Jyllinge Nordmark.

– Jeg tør jo næsten ikke tro det. Det er noget, som har taget så lang tid, det påvirker så mange, og det vil bringe ro i rigtigt mange mennesker i det område, som har været så hårdt ramt, siger Roskildes borgmester, Joy Mogensen (S), til Sjællandske Medier.

Hun har siden 2013 sammen med beboerne i Jyllinge Nordmark kæmpet en indædt kamp med de statslige myndigheder for at få etableret et kystsikringsprojekt ved Roskilde Fjord. Helt præcist blev kampen indledt den 6. december 2013, da 319 hjem blev beskadiget i forbindelse med oversvømmelserne efter stormen Bodil.

Retlige spørgsmål i forbindelse med den sidste tilladelse kan dog stadig indklages, men det skal ske inden for fire uger.

LÆS OGSÅ Ny lov kan forhindre at kystbeskyttelse bremses af borgerklager

– Kommer der ingen indsigelser, så skal sagen i udbud, og så er vi i gang med byggeriet inden næste stormflodssæson. Jeg tør næsten ikke sige det højt, siger Joy Mogensen til Sjællandske Medier. ruh@kl.dk 

Emneord
Kystsikring

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Nu kan der kystsikres ved Jyllinge Nordmark Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger