Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
01.02.2018 kl. 14.50

Fredericia vil arbejde internationalt om sundhed

Som den femte danske kommune er Fredericia blevet optaget i sundhedsnetværket WHO Healthy Cities.
tekst Rudi Holm

Fredericia er som den femte kommune i landet optaget i det internationale sundhedsnetværk WHO Healthy Cities.

– Vi ser medlemskabet som en fantastisk mulighed for at løfte folkesundheden i Fredericia. Det går rigtigt godt i vores kommune, og nu skal vi udnytte den positive udvikling til at sætte fokus på den generelle sundhedstilstand blandt vores borgere, siger Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (S).

Som medlem af WHO Healthy Cities forpligter Fredericia Kommune sig til at arbejde med netværkets primære fokusområder: Lighed i sundhed, samarbejde på tværs af sektorer, borgerinddragelse og udvikling af bæredygtige lokalsamfund. Områder som kommunen i forvejen arbejder med i forskelligt omfang, fortæller formanden for kommunens sundhedsudvalg, Susanne Eilersen (DF).

– Samtidig vil vi lade os inspirere gennem netværket ved at dele vores erfaringer med de øvrige medlemmer. Vi får adgang til den nyeste viden på området, men vil også bruge medlemskabet til at afprøve, hvordan vi i endnu tættere samarbejde med byens borgere, erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner med mere kan skabe en sundere og bedre kommune for alle – uden de klassiske løftede pegefingre, som så ofte har præget sundhedsområdet, siger hun.

LÆS OGSÅ Mere i løn og kortere uddannelse skal sikre SOSU'er i Fredericia

Der er næsten 100 medlemsbyer i WHO Healthy Cities netværket i Europa. I Danmark er det ud over Fredericia også Horsens, København, Frederiksberg og Lolland kommuner. ruh@kl.dk 

Emneord
Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fredericia vil arbejde internationalt om sundhed Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger