Foto: Odense Kommune
Foto: Odense Kommune
21.12.2018 kl. 12.20

Odense vil have fattigdomsgrænse

Flere fattige børn i Odense får børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) til at foreslå en fattigdomsgrænse. Rådmanden vil desuden give skoler i udsatte områder flere penge. Formodentlig kan der skabes flertal for forslaget.
tekst Tom Ekeroth

En ny undersøgelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at otte procent af Odenses børn lever under fattigdomsgrænsen. Samtidig viser undersøgelsen, at omfanget af fattige børn i Odense på et år er steget med 2,6 procentpoint. Det er en væsentlig større stigning end i de andre store, danske byer.

– Det er slemt, og det bekymrer mig. Gennem adskillige år har jeg argumenteret for, at Odense og Danmark skal have en fattigdomsgrænse, men har ikke mødt bred opbakning. Nu foreslår jeg en børne-fattigdomsgrænse, for der er noget særligt ved at være barn og vokse op i fattigdom, og børnene er mit ansvar i de her år, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R).

Forslaget om fattigdomsgrænsen skal vurderes og diskuteres i byrådssalen i det nye år, men allerede nu tegner der sig et rødt flertal for idéen. Både Socialdemokratiet og SF er således positive.

– Det er godt forslag, mener Tim Vermund, politisk ordfører for Socialdemokratiet.

LÆS OGSÅ Kommuner er klar med gratis mundbind til studerende

I 2013 blev der på Christiansborg vedtaget en officiel fattigdomsgrænse, men den afskaffede en nytiltrådt Venstre-regering i 2015. I undersøgelsen om børnefattigdom fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er det Danmarks Statistiks mål for relativ fattigdom, der er brugt, og hvor fattigdomsgrænsen eksempelvis for en voksen med to børn er en samlet årsindkomst på 193.800 kroner – eller 16.150 kroner om måneden.

Susanne Crawleys udmelding har fået det konservative byrådsmedlem Kristian Guldfeldt til at reagere. Han mener, at hun selv står for en politisk linje, der er med til at skabe flere fattige i Odense:

– Det handler altså om den politik, vi fører, og når rådmanden står for en politik, hvor vi skal hæve skatten i Odense, og hvor vi gør det dyrere at gå i børnehave og vuggestue, så er hun de facto med til at skabe flere fattige i Odense, siger  Kristian Guldfeldt til TV2 Fyn. Han mener, at en fattigdomsgrænse er overflødig. tek@kl.dk 

Emneord
Udsatte børn

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Odense vil have fattigdomsgrænse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger