Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
21.12.2018 kl. 11.00

Flere folkeskoler med dårligt indeklima

Det går ikke så godt med indeklimaet på de danske folkeskoler. Både i år og sidste år har 25 procent af Arbejdstilsynets besøg resulteret reaktioner fra tilsynet på grund af dårligt indeklima. Det viser en ny optælling, som Dansk Byggeri har lavet af Arbejdstilsynets kontrolbesøg.
tekst Tom Ekeroth

Dårlig ventilation, der ikke overholder loven, høje temperaturer, utætheder og skimmelsvamp. Alt sammen eksempler på, hvad Arbejdstilsynet støder på, når de besøger folkeskolerne for at tjekke arbejdsmiljøet. Og ser man på udviklingen, er det gået det ned ad bakke med indeklimaet de seneste år.

– Vi kan ikke byde hverken elever eller lærere, at de risikerer at blive syge af de kritisable forhold. Og det er bevist, at børn, der er tvunget til at sidde i varme lokaler med mangelfuld udluftning eller i klasseværelser med træk eller svamp i hjørnerne, lærer mindre. Det skal kommunerne tage hånd om, siger Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen.

Det bliver værre og værre

I år har Arbejdstilsynet indtil nu været på 264 besøg på skoler rundt omkring i landet. Det har ført til 66 reaktioner i form af alt fra egentlige påbud, hvor skolen bliver pålagt at rette op på problemet med det samme, til vejledning og krav om, at indeklimaet bliver undersøgt nærmere.

Og det går den forkerte vej. I 2015 reagerede Arbejdstilsynet på indeklimaet i 12 procent af besøgene. I 2016 steg det til 21 procent. Sidste år og i år var der problemer med indeklimaet ved 25 procent af besøgene.

LÆS OGSÅ Ishøj bliver røgfri kommune

Lad kommunerne låne til at forbedre indeklimaet

– Det er beskæmmende at følge udviklingen. Mange af vores folkeskoler er bygget omkring 70'erne, og det er dyrt at spare på renovering og vedligeholdelse. Dansk Byggeri har sammen med SF foreslået, at politikerne etablerer en lånepulje til kommunerne på 200 millioner kroner om året øremærket forbedring af indeklimaet i skolerne. Vi appellerer til, at det bliver en del af finansloven, eller at det kommer med i et kommende regeringsgrundlag, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Ifølge forslaget skal kommunerne kunne låne penge i puljen, uden at de risikerer at støde ind i det kommunale anlægsloft. Det vil betyde, at de ikke vil være tvunget til at eksempelvis at vælge mellem at reparere huller i vejene og installere tidssvarende ventilation i klasselokalerne på den lokale skole.

Store geografiske forskelle

Der er stor forskel på, hvor mange gange Arbejdstilsynet har reageret på dårligt indeklima under kontrollerne i de enkelte landsdele. Mens besøgene på skoler i Midtjylland og Sjælland i år resulterede i reaktioner på dårligt indeklima ved mere end hver tredje besøg, har 42 kontroller af arbejdsmiljøet på Syddanmarks skoler i år ikke resulteret i en eneste påtale. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flere folkeskoler med dårligt indeklima Felter med * skal udfyldes
 
Af: Adrian Bayford
Den 23.07.2019 kl. 19:57

lånetilbud

svar på: Flere folkeskoler med dårligt indeklima

God dag

Har du brug for et lån til ethvert formål? Bridge Finance tilbyder kærlighed med en gunstig rente. Vores lån er lette og hurtige. Kontakt os i dag for at få det lån, du har brug for. Vi kan matche ethvert lån med en rente på kun 2% til dit budget. Hvis du er interesseret, så kontakt os straks via (adrianbay0008@gmail.com)

Af: Elena
elenanino0007@gmail.com
Den 18.08.2019 kl. 16:36

lån

svar til Adrian Bayford: lånetilbud

Vil du låne, og ved du ikke, hvor du kan få et rigtigt lån?
Ønsker du at starte en virksomhed, men du har ingen kapital?
Har du brug for at ansøge om et lån af en eller anden grund?

Dit håb er endelig her, da vi giver hurtige og pålidelige lån til dem, vores service er 100% ægte og garanterer dig at få dit lån, når du ansøger. Kontakt os via e-mail og godkend i dag på: elenanino0007@gmail.com

Vær hilset,
Elena
elenanino0007@gmail.com

Af: Adrian Bayford
Den 09.07.2019 kl. 06:06

lånetilbud

svar på: Flere folkeskoler med dårligt indeklima

God dag

Har du brug for et lån til ethvert formål? Er du i et økonomisk problem? Har du brug for en økonomisk løsning? Bridge Finance tilbyder kærlighed med en gunstig rente. Kontakt os i dag for at få det lån du har brug for. Vi kan matche ethvert lån med en rentesats på kun 2% til dit budget. Hvis du er interesseret, bedes du straks kontakte os via (adrianbay0008@gmail.com)

Af: Alexander Alexis
Avantis
Den 10.08.2019 kl. 09:40

garanteret lånetilbud

svar til Adrian Bayford: lånetilbud

Hej

Har du brug for et lån til et personligt formål eller til dine forretningsbehov? Her er gode nyheder for dig. Du er på det rigtige sted. Vi har kapacitet til at yde forretnings- og personlige lån / lån til virksomheder og enkeltpersoner til en rente på 3%.
E-mail: azertmorter@gmail.com
whatsapp: +13219993670
Alexander Alexis

Af: Mathias
Den 14.08.2019 kl. 01:47

vidnesbyrd om, hvordan jeg fik lånet

svar til Adrian Bayford: lånetilbud

God dag, jeg hedder Monique Fourie, jeg er en borger i USA, jeg vil vidne om den gode långiver, der viste lys for mig efter at have været svindlet af 4 forskellige internetudlånere her i vores land, de lover alle at give mig et lån efter at have fået mig til at betale en masse gebyrer, der ikke giver noget og ikke udgjorde noget positivt resultat. Jeg mistede mine hårde tjene penge, og det var i alt $ 5.580,00. En dag da jeg gennemsøgte internettet og så hårdt ud, da jeg stødte på et vidnesbyrd om en mand, der også blev svindlet og til sidst blev knyttet til et legitimt låneselskab ved navn SOS FINANCE Loan Limited, hvor han endelig fik sit lån, så jeg besluttede at kontakte det samme lånefirma og fortalte dem derefter min historie om, hvordan jeg er blevet svindlet af 4 forskellige långivere, der ikke gjorde andet end at forårsage mig mere smerte. Jeg forklarer virksomheden pr. Mail, og alt, hvad de fortalte mig, var at græde ikke mere, fordi jeg får mit lån i deres firma, og også har jeg taget det rigtige valg om at kontakte dem. og jeg fik et lånebeløb på $ 500.000,00 af dette store firma, og her er jeg i dag tilfreds med min familie, og jeg lavede et eget løfte om, at jeg fortsat vil vidne på Internettet om, hvordan jeg fik mit lån. venligst og hurtigt kontakte dem i dag for dit lån via e-mail: (luckyjog741@gmail.com) Jeg tror, ​​at andre mennesker også vidner om denne samme ærlige långiver whatsapp: 18329000689

Af: Mathilde Milla Mari
betty.mabel227@gmail.com
Den 08.02.2019 kl. 14:32

Vidnesbyrd om, hvordan mit liv blev transformeret (betty.mabel227@gmail.com)

svar på: Flere folkeskoler med dårligt indeklima

Vidnesbyrd om, hvordan mit liv blev transformeret (betty.mabel227@gmail.com)

Hej venner!!! Mit navn er Mathilde Milla Mari. jeg vil vidne om den gode långiver, der viste mig lys efter at være blevet scammet af 2 forskellige internatio-internationale långivere, de lover alle at give mig et lån, efter at jeg har betalt mange gebyrer, der ikke giver noget og udgjorde intet positivt resultat. jeg tabte mine hårde tjene penge og det var i alt 8.000USD. En dag da jeg kiggede på internettet, så jeg frustreret, da jeg stødte på et vidnesbyrdskvinde, der også blev scammed og til sidst blev knyttet til et legitimt lån firma kaldet Betty Mabel Financial Loan Service og email (betty.mabel227@gmail.com) hvor hun endelig fik hendes lån, så jeg besluttede at kontakte det samme låneselskab og derefter fortalte dem min historie om, hvordan jeg blev scammed af 2 forskellige långivere, der kun gjorde mig mere end at lære mig mere smerte. Jeg forklarer for virksomheden via post, og alle de fortalte mig, var at græde ikke mere, fordi jeg vil få mit lån i deres firma, og jeg har også lavet det rigtige valg at kontakte dem. Jeg udfyldte ansøgningsskemaet og fortsatte med alt, hvad der blev anmodet om fra mig og til mit chok, jeg fik et lånebeløb på $ 65,000.00 Dollars af denne store virksomhed (Betty Mabel Financial Loan Service) ledet af fru Betty Mabel, Gud frygtende kvinde og her jeg Jeg er glad i dag, fordi dette firma har givet mig et lån, så jeg lavede et løfte til mig selv, at jeg vil holde vidne på internettet om, hvordan jeg fik mit lån. Har du brug for et lån hurtigst muligt? Kontakt venligst dette gode firma nu for dit lån via email: (betty.mabel227@gmail.com) hun er venlig hilsen. Held og lykke.Min Whatsapp Telefonnummer: +1 (929) 267-7281

Af: Derek Douglas
Den 22.07.2019 kl. 09:46

lånefinansiering

svar til Mathilde Milla Mari: Vidnesbyrd om, hvordan mit liv blev transformeret (betty.mabel227@gmail.com)

Hej


Vi er Easy Loan Firm, vi tilbyder både lang og kortfristet lånefinansiering. Vi tilbyder sikre og fortrolige lån til en meget lav rente på 3% om året, Personlige lån, Gældskonsolideringslån, Venturekapital, Virksomhedslån, Virksomhedslån, Uddannelseslån, Hjemlån og Lån af en eller anden grund!

Vi er det pålidelige alternativ til bankfinansiering, og vores ansøgningsproces er enkel og ligefrem. Vores lån varierer fra 5.000,00 til 25.000.000.00. Yderligere info: Vi bliver hurtigt det private, diskrete og serviceorienterede udlånsvalg for generelle lån. Vi er firmaet til at vende sig til, når traditionelle udlånskilder mislykkes.

Hvis du er interesseret, gør det ikke
tøv med at kontakte os med oplysninger nedenfor ved

Email: easyloanfirm2020@gmail.com
 
Varme hilsner,
Hr. Derek douglas
Head, Loans Application Department,
Nem lån.
Email: easyloanfirm2020@gmail.com

Af: 3% lånetilbud gælder nu
luthor2.corploanfirm@gmail.com
Den 19.08.2019 kl. 16:49

3% lånetilbud gælder nu

svar til Mathilde Milla Mari: Vidnesbyrd om, hvordan mit liv blev transformeret (betty.mabel227@gmail.com)

Er du en forretningsmand eller en kvinde? Er du i noget økonomisk rod eller har du brug for penge til at starte din egen virksomhed? Har du brug for et lån for at afbetale gæld eller for at købe et hus eller en bil? 3% lånetilbud gælder, hvis du har brug for et lån, så vi kan gå videre: luthor2.corploanfirm@gmail.com, whatsapp: +18635356458

* Investorlån
* Gældskonsolidering
* Andet pantelån
* Forretningsmæssige lån
* Personlige lån
* Internationale lån

E-mail: luthor2.corploanfirm@gmail.com
whatsapp: +18635356458

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger