Kristian Würtz - fantastisk nyhed Foto: Aarhus Kommune
Kristian Würtz - fantastisk nyhed Foto: Aarhus Kommune
21.12.2018 kl. 10.50

Færre unge afbryder uddannelse i Aarhus

Antallet af unge, der fortryder deres valg af ungdomsuddannelse er faldet med knap 20 procent. Det viser den seneste, årlige rapport over unges uddannelsesafbrud i Aarhus. Det er særligt erhvervsuddannelserne, der formår at fastholde de unge i Aarhus.
tekst Tom Ekeroth

De unge er blevet bedre til at vælge rigtigt i første omgang, når det gælder deres ungdomsuddannelse. Det viser den seneste rapport over unges uddannelsesafbrud i Aarhus. Antallet af afbrud på ungdomsuddannelserne er faldet fra cirka 2.000 til cirka 1.600, svarende til et fald på 20 procent fra skoleåret 2016/17 til skoleåret 2017/18. Det er i særlig grad erhvervsuddannelserne, der formår at holde fast i de unge. Her er faldet i antal afbrud faldet med næsten 34 procent.

– Det er en fantastisk god nyhed, at færre unge fortryder deres valg af ungdomsuddannelse, og nyheden bliver kun bedre, når vi kan se, at det i høj grad er erhvervsuddannelserne, der har tag i deres elever. De erhvervsfaglige uddannelser tilbyder karriereveje, som er de helt rigtige for rigtig mange unge, siger Kristian Würtz (S), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

Talentforløb

Aarhus Business College er en af de store erhvervsskoler i Aarhus. Her er antallet af afbrud faldet med knap 30 procent, hvilket skolen tilskriver mere end 30 målrettede indsatser herunder talentforløb med undervisning på ekstra højt fagligt niveau samt spændende internationale aktiviteter som integreret del af den erhvervsfaglige studentereksamen EUX Business.

– Afbrud på en ungdomsuddannelse er en signifikant markør for senere beskæftigelse, livsindkomst og andre sociale faktorer for et godt voksenliv. Så hver gang, det lykkes for en ung at gennemføre en ungdomsuddannelse, er det godt for den unge, for Aarhus og for det danske samfund, siger Hans Henning Nielsen, uddannelsesdirektør på Aarhus Business College.

LÆS OGSÅ Praktikforløb under pres: Taskforce finder på pragmatiske løsninger

Afbrudsrapporten følger Undervisningsministeriets definition på afbrud. Det vil sige, at det tæller som et afbrud, når en ung forlader uddannelsessystemet eller skifter fra én uddannelse til en anden.

Knap 11.000 unge er i gang med en ungdomsuddannelse i Aarhus Kommune. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Færre unge afbryder uddannelse i Aarhus Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger