Janne Mylin Foto: FGU-Midtjylland
Janne Mylin Foto: FGU-Midtjylland
20.12.2018 kl. 10.35

FGU-Midtjylland ansætter direktør

Det er en erfaren skoleleder, Janne Mylin, som fra 1. februar 2019 tiltræder som direktør for den nye uddannelsesinstitution FGU-Midtjylland, Den Forberedende Grunduddannelse.
tekst Tom Ekeroth

Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) er et resultat af Folketingets reform af det forberedende område, som skal styrke indsatsen for den ungegruppe under 25 år, som ikke er klar til en ungdomsuddannelse efter grundskolen. FGU skal ruste denne gruppe blandt de unge til fagligt, personligt og socialt at gennemføre en ungdomsuddannelse eller komme i varigt job.

FGU-Midtjylland er således en ny statslig selvejende uddannelsesinstitution, som dækker Silkeborg og Viborg kommuner, og som skal driver to FGU-skoler i de nuværende produktionsskolers lokaler i Silkeborg og Viborg. Den nye uddannelse får ca. 490 elever og ca. 80 medarbejdere, og de første elever begynder på uddannelsen i august 2019.

14 års ledererfaring

– Jeg er utrolig glad for at kunne præsentere Janne Mylin som ny direktør for FGU-Midtjylland. Med 14 års ledererfaring har hun de pædagogiske, økonomiske, administrative og personalemæssige kvalifikationer til både at etablere, udvikle og drive den nye uddannelsesinstutitution, siger bestyrelsesformand for FGU-Midtjylland, Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg Kommune. Den 48-årige Janne Mylin kommer fra et job som skoleleder på Frisholm Skole i Them.

– Stillingen er unik, da jeg er meget motiveret af at give unge en mulighed for en anden vej, end den snorlige og direkte vej gennem skole, uddannelse og job. Jeg har som skoleleder arbejdet med indsatser for at kvalificere unges kendskab og valg af ungdomsuddannelser, særligt med fokus på de praktiske karriereveje, og jeg har etableret samarbejde med flere end 26 virksomheder, samt udviklet en praktiklinje, hvor de ældste elever har søgt og fået mulighed for ekstra erhvervspraktik, siger Janne Mylin.

LÆS OGSÅ Kommunaldirektør forlader posten

– Den nye direktør får et stort ansvar for at inddrage medarbejderne i udviklingen af den nye uddannelse, og FGU-institutionen skal organiseres med respekt for, at de to FGU-skoler i Silkeborg og Viborg kan sætte et lokalt særpræg, samtidigt med at det skal sikres, at eleverne oplever helhed og sammenhæng i det samlede uddannelsesforløb på tværs af de to skoler, siger Steen Vindum. tek@kl.dk 

Emneord
Skoler, Ledelse, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: FGU-Midtjylland ansætter direktør Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger