Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
20.12.2018 kl. 10.17

Esbjerg vil have verdens største havvindmøllepark

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) fremhæver både Nordsøen og Esbjerg Havn som den bedste kombination for det, der kan blive verden største havvindmøllepark.
tekst Tom Ekeroth

Placeringen af en havvindmøllepark i Nordsøen fremfor ved Kriegers Flak ud for Sjællands østkyst er en klart bedre samfundsøkonomisk løsning. Det mener Esbjergs borgmester, Jesper Frost Rasmussen (V), efter at energi-, forsynings-og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) onsdag i en pressemeddelelse oplyser, at han nu vil gå i dialog med kommuner for at finde den bedst egnede placering til Danmarks næste havvindmøllepark.

I sommer besluttede regeringen sammen med alle Folketingets partier en energiaftale, som medfører opførelse af tre nye havvindmølleparker, der til sammen skal bidrage med 2.400 MW grøn energi i energisystemet.

Havvindmølleparkerne bliver hver især blandt verdens allerstørste, og den første af disse parker skal levere grøn strøm allerede fra midten af 2020'erne. Således har energiforligskredsen nu besluttet, at den enten skal opføres i Nordsøen ud for Ringkøbing eller ved Kriegers Flak.

– Jeg er helt overbevist om, at en placering i Nordsøen vil være den bedste økonomiske løsning. På Esbjerg Havn er vi klar, og det har jeg allerede meddelt ministeren, siger Jesper Frost Rasmussen til Jydske Vestkysten.

LÆS OGSÅ Skive får kæmpe energitilskud til verdensnyhed

Havnedirektør i Esbjerg Ole Ingrisch bakker ham op:

– Infrastrukturen i Nordsøen og omkring Esbjerg Havn muliggør den laveste pris på el - sikret uden subsidier. Desuden har den danske del af Nordsøen et af verdens bedste vindregimer, hvor det blæser meget og længe, hvilket sikrer høj produktion, siger Ole Ingrisch til Jydske Vestkysten.

Beslutning om det skal være Nordsøen og Kriegers Flak skal tages senest i slutningen af marts 2019, så udbuddet kan komme i gang i juni. Efter planen skal havvindmølleparken nettilsluttes mellem 2024 og 2027.

Med energiaftalen besluttede samtlige Folketingets partier at opføre tre nye havvindmølleparker i Danmark frem mod 2030.  tek@kl.dk 

Emneord
Erhverv, Klima, Energi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Esbjerg vil have verdens største havvindmøllepark Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger