Fantastisk med julepyntning, siger Thomas Meedom Foto: Aarhus Kommune
Fantastisk med julepyntning, siger Thomas Meedom Foto: Aarhus Kommune
20.12.2018 kl. 10.05

Aarhus-skole bruger 100.000 på at julepynte

På Søndervangskolen, som ligger i Viby ved Aarhus, har man for alvor haft fat i den store kasse med julepynt. Skolen, som har elever fra 20 forskellige lande, holder fast i at fejre dansk jul.
tekst Tom Ekeroth

Søndervangskolen i Aarhusforstaden Viby har i år brugt 100.000 kr. på at pynte skolen op til jul.

97 procent af eleverne er af anden etnisk herkomst end dansk, og 20 forskellige nationaliteter er repræsenteret. Netop derfor er det ifølge skoleleder Rani Hørlyck vigtigt at markere den danske højtid:

– Det vigtigste har været at signalere fællesskab og at lave en hyggelig julemåned. Både børn, medarbejdere og forældre er rigtig glade for det.Med så mange etniciteter har vi også et særligt ansvar for at sige, at vi bor i Danmark, og i Danmark betyder december rigtig meget, siger skolelederen til JP Aarhus.

Fantastisk synes rådmand

Selv om de færreste folkeskoler har et julebudget på 100.000 kroner, henter initiativet fuld opbakning hos Aarhus  Kommunes børne-og ungerådmand. Thomas Medom (SF) synes, det er fantastisk:

LÆS OGSÅ Omstridt skolesammenlægning vedtaget

– Jeg vil gå igennem ild og vand for at forsvare skolernes ret til selv at bestemme over deres budgetter. Man skal gøre, hvad man selv synes er fornuftigt, men jeg synes så også, at det her er rigtig fornuftigt, siger han til JP Aarhus.  tek@kl.dk 

Emneord
Byråd, Skoler

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus-skole bruger 100.000 på at julepynte Felter med * skal udfyldes
 
Af: Torben Skovgaard Bach
privatperson
Den 20.12.2018 kl. 15:44

Godt at Søndervangsskolen markerer dansk kultur og den danske jul

svar på: Aarhus-skole bruger 100.000 på at julepynte

At pynte skolen op til jul er et klart signal,at man ønsker at holde den danske kultur omkring julen i hævd. Selvom det er mange penge, så er pengene brugt til at stå fast på traditionerne. Godt gået.

Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger