En del af vinderprojektet er byggeriet af såkaldte Townhouses i Herning+ Illustration:  KPC/ Årstiderne Arkitekter
En del af vinderprojektet er byggeriet af såkaldte Townhouses i Herning+ Illustration: KPC/ Årstiderne Arkitekter
19.12.2018 kl. 10.50

Ny bydel på vej i Herning

Den første og største del af den såkaldte sygehusgrund centralt i Herning er nu afhændet. Planen er at opføre flere hundrede nye boliger og dermed skabe en helt ny bydel på det kæmpestore område, som har fået navnet Herning+.
tekst Tom Ekeroth

Et stort byomdannelsesprojekt i det centrale Herning, Herning+, er nu klar til at blive realiseret. Efter en udbudsrunde har Herning Kommune valgt at sælge 60 procent af den såkaldte sygehusgrund til KPC for 113,9 millioner kroner.

Arealet bliver ledigt, når Region Midtjylland i løbet af 2020 flytter sine sygehus-aktiviteter til det kommende supersygehus i Gødstrup. Potentielle købere har skullet aflevere et gennemarbejdet bud på, hvordan de forestiller sig den nordligste del af det store område anvendt. En dommerkomité med borgmester Lars Krarup (V) i spidsen har vurderet de indkomne tilbud og har anbefalet byrådet at sælge grunden til realisering af projektet fra KPC og Aarstiderne Arkitekter.

– Fra Herning Kommunes side er vi gået meget, meget grundigt til værks i den her sag. Der er tale om en enestående mulighed for at byudvikle en central og historisk del af Herning, og vi ønsker, at området fremover også skal være attraktivt for tilflyttere. Vinderprojektet er spændende, gennemarbejdet og visionært, og det lever op til de krav og ønsker, vi havde forud for processen, siger Lars Krarup.

Koncerndirektør i KPC Kurt Poulsen siger, at "Herning+ er hjerteblod" for virksomheden:

LÆS OGSÅ Ghettopakken kan skabe ny utryghed

– Det er det største projekt i Herning i mands minde, og det falder ovenikøbet sammen med vores 40 års jubilæum i 2019. Projektet falder herudover helt i tråd med KPCs strategi om at arbejde med store udviklingsprojekter over hele landet, siger Kurt Poulsen.

Noget nyt og attraktivt

Plusset i Herning+ henviser både til, at to gadeforløb centralt i det store område vil danne et stort plus. Det vil udgøre et centralt, nyt byrum for hele det nye kvarter. Samtidig henviser +'et til, at bydelen vil tilføre Herning noget helt nyt og attraktivt.

Vinderprojektet lægger op til at bygge et højhus tæt ved Plusset, altså midt i området. Højhuset skal efter planen være 55 meter højt og rumme 15 etager. Tårnet, som bliver Hernings nye vartegn, vil formentlig komme til at rumme ejerlejligheder. Det er samtidig tanken, at der i området tæt ved plusset skal være for eksempel café, lægehus og butik.

I den østlige del af det store område, som KPC nu køber, skal der bygges nye såkaldte townhouses – det er en slags "parcelhuse i højden". Samtidig vil en række af de bevaringsværdige bygninger fra det gamle sygehus blive nænsomt renoveret.

LÆS OGSÅ Billund vil fjerne grimme huse

600 boliger

I alt indeholder vinderprojektet godt 56.000 kvadratmeter byggeret. Tanken er, at området med tiden vil rumme cirka 600 boliger og knap 600 p-pladser.

KPC og Herning Kommune lægger op til, at borgerne løbende inddrages i detail-planlægningen og videreudviklingen af det kæmpestore projekt:

– Det er klart, at med så mange kvadratmeter i spil et så centralt sted i Herning, er det vigtigt, hvilke tanker borgerne gør sig. Vi har nu valgt et vinderprojekt – men der vil jo løbende skulle udvikles og tilpasses en række ting, siger Lars Krarup. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny bydel på vej i Herning Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger