Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.12.2018 kl. 10.00

Flest brøndbyborgere kvitter smøgerne

Brøndby har det største fald i rygere. Det viser den seneste sundhedsprofil for Region Hovedstaden.
tekst Tom Ekeroth

Det går den rigtige vej for Brøndbys rygere. Flere og flere lægger nemlig cigaretterne på hylden. Faktisk så mange, at Brøndby står for det største fald i Region Hovedstaden, både når det gælder dagligrygere og storrygere.

Der er blevet taget en politisk beslutning om at øge indsatsen overfor rygerne i Brøndby Kommune og resultaterne viser sig nu.

I Sundhedsprofilen 2017 fra Region Hovedstaden fremgår det, at der i dag er 18,5 procent daglige rygere i Brøndby mod 26 procent i 2010. Man kan også læse, at der er 9,5 procent storrygere – et tal, der var oppe på 15,5 procent i Brøndby i 2010.

– Jeg er oprigtig rigtig glad for, at Brøndbys borgere udmærker sig ved at droppe cigaretterne i så stor stil. Vi kommer ikke uden om, at det store fald også skal ses i lyset af, at vi har ligget højt og haft mange rygere. Men nu er vi på niveau og det er fordi, det er et område, vi har arbejdet målrettet på og prioriteret siden 2007. En del af forklaringen på vores succes er et godt samarbejde mellem vores dygtige rygestoprådgiver og de to KOL-sygeplejersker, vi politisk har prioriteret at ansætte. Det har også øget vores kvalitet på området, at vi er med i rygestopsamarbejdet med otte andre hovedstadskommuner, hvor borgerne får tilbudt rygestopkurser,siger  Kent Max Magelund (S), borgmester i Brøndby.

LÆS OGSÅ Topmøde på vej til Aarhus

Rygning er den risikofaktor, der har størst betydning for sygdom og tidlig død i Danmark. På landsplan ryger 16 procent dagligt. tek@kl.dk 

Fakta

Rygere i Brøndby:
2010: 26,0 procent.
2013: 19,4 procent.
2017: 18,5 procent.

Rygestopkurser virker
Brøndby Kommune afholder cirka 15 årlige rygestopkurser fordelt rundt i kommunen.
88 procent af deltagerne er røgfri ved kursets afslutning.
60 procent er røgfrie efter seks måneder.
Emneord
Rygestop, Sundhed

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Flest brøndbyborgere kvitter smøgerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger