Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
19.12.2018 kl. 10.00

Aarhus Kommune udvider antallet af natpladser til hjemløse

Et herberg i Aarhus åbner seks ekstra natpladser for at sikre, at der fortsat vil være tilstrækkeligt med sovepladser til byens hjemløse.
tekst Tom Ekeroth

For at imødekomme pladsmangel på byens herberger opretter Socialforvaltningen i Aarhus Kommune nu seks nye natpladser til hjemløse. De seks nye pladser oprettes, fordi socialforvaltningens daglige optællinger af belægningen på byens herberger viser, at der i enkelte tilfælde har været fyldt på kommunens herberger i perioden mellem den 7. og den 13. december. I de enkelte tilfælde har der manglet én eller to etablerede sovepladser.

I samme periode har der godt nok været plads til flere overnattende i lokalerne ved Kirkens Korshær, så ingen har i perioden manglet et sted at sove. De ekstra pladser er derfor et udtryk for rettidig omhu, forklarer social- og beskæftigelsesrådmand, Kristian Würtz (S):

– Forvaltningen følger situationen på herbergerne tæt, netop for at holde godt øje med om der opstår pladsmangel nogle steder. I øjeblikket er der stadig god plads i lokalerne ved Kirkens Korshær, men skulle situationen udvikle sig til det værre i de kommende dage, så kan det føre til et pres på Kirkens Korshær. Derfor åbner vi de ekstra pladser på herbergerne nu, så vi er helt sikre på at have god plads til alle hen over julen. Det er så at sige for at gå med både livrem og seler, og skulle behovet opstå, så står vi klar til at åbne flere nye pladser. Alle byens hjemløse skal have en varm seng at sove i, siger Kristian Würtz. tek@kl.dk 

Fakta om natpladser

De seks ekstra pladser er såkaldte natpladser. Natpladser defineres som pladser, borgeren kun kan bruge én nat ad gangen. Det vil sige, at borgeren møder op på et givet tidspunkt om aftenen og får tildelt plads efter først til mølle-princippet. Næste morgen udskrives borgeren igen. Ønskes herefter en plads for den kommende nat, gentages proceduren om aftenen.

Emneord
Socialt udsatte

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aarhus Kommune udvider antallet af natpladser til hjemløse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger