Thomas Kastrup-Larsen: Sådan arbejder vi ikke i dag Foto: aalborg Kommune
Thomas Kastrup-Larsen: Sådan arbejder vi ikke i dag Foto: aalborg Kommune
01.01.0001

Aalborg Kommune stævnet af byggefirma

I 2005 underskrev den daværende borgmester og en rådmand i Aalborg et dokument om, at en grund skulle friholdes for byggeri. Sådan arbejder vi ikke i dag, siger Thomas Kastrup-Larsen (S). Byggefirma har stævnet kommunen for at beholde udsigt.
tekst Tom Ekeroth

Aalborg Kommune er blevet stævnet af Calum A/ S, en nordjysk developervirksomhed. Baggrunden er et håndskrevet dokument tilbage fra 2005, hvor Aalborg Kommunes daværende borgmester Henning G. Jensen (S), daværende rådmand for teknik og miljø Henrik Thomsen (SF) og direktør Henrik Calum fra Calum A/S ifølge kommunen underskrev et kortfattet dokument vedrørende udnyttelse af matr. nr. 296a på Stigsborg Havnefront.

Afviser stævningen

Dokumentet lover, at grunden vest for by- og landskabsforvaltningen i Nørresundby lige ned til fjorden ikke skal bebygges. Men nu er der planer om at bygge på grunden, og da Calum ejer den bagvedliggende grund, kan et byggeri på den omstridte grund tage udsigten. Derfor vil Calum have gennemført aftalen fra dokumentet.

Hos Aalborg Kommune afviser man stævningen, da man ikke mener, at der er tale om en bindende aftale.

LÆS OGSÅ Ankestyrelsen går ind i sag om borgmesters grundkøb

– Det er en måde, som man måske arbejdede på engang, men det er ikke en måde, som vi arbejder på i dag. Jeg synes, at det er bedst, at man sørger for, at alle aftaler bliver lavet i åbenhed og transparens, og at de bliver behandlet i de udvalg og byråd, som er nødvendigt, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) til Nordjyske Stiftstidende.

Han siger også til avisen, at han ikke mener, at dokumentet er en egentlig aftale, men en politisk tilkendegivelse. Med hensyn til, om en lokal developer ikke kan regne med et dokument, som er underskrevet af en borgmester og en rådmand, siger han:

– Jeg skal ikke udlægge, hvad Calum tænker i forhold til det papir, som ligger. Men i og med, at det ikke er behandlet i  byrådet eller blevet tinglyst, så kan to medlemmer af byrådet ikke binde hele byrådet, for der er trods alt kun tale om to ud af 31, siger borgmesteren.

Aalborg Kommune har hentet rådgivning hos advokatfirmaet Bruun & Hjejle, der skriver, at "Calums krav er uberettiget, og dokumentet forpligter hverken kommunen til at friholde arealet fra bebyggelse eller til at betale erstatning til Calum A/ S, idet der ikke er indgået en gyldig aftale, der forpligter Aalborg Kommune". tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Intern undersøgelse af borgmesters køb af byggegrund

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aalborg Kommune stævnet af byggefirma Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger