Foto: FOA
Foto: FOA
18.12.2018 kl. 11.00

Ny forhandler afløser Bondo

Forhandlingsfællesskabets repræsentantskab har valgt ny formand. Anders Bondo Christensen afløses på posten af Mona Striib, formand for FOA.
tekst Tom Ekeroth

– Jeg har haft 11 utroligt spændende år som formand. Perioden har været præget af den økonomiske krise. Trods et vanskeligt udgangspunkt har vi skabt gode resultater sammen med arbejdsgiverne. Vi har i den grad vist, hvilken værdi den danske model har for en velfungerende offentlig sektor. Et af højdepunkernet var, da lønmodtagersiden i 2014 blev samlet i  Forhandlingsfællesskabet, siger Anders Bondo Christensen.

Som ny formand kommer Mona Striib nu til at stå i spidsen i forhold til generelle løn- og arbejdsvilkår for ansatte i kommuner og regioner. Hun ser frem til at overtage efter Anders Bondo Christensen:

– Anders har ydet en kæmpe indsats på formandsposten, som han skal have stor tak for. Jeg går til opgaven fuld af ydmyghed. Der ligger et meget stort ansvar i at koordinere og forhandle rigtig mange faglige ønsker. Men OK-18 fortalte os klart, at vi opnår mest ved sammenhold og med fælles koordinering. Vi skabte i foråret et fællesskab og et momentum, vi skal vide at holde godt fast i. Det vil jeg lægge mig i selen for. Også ved, at vi har en tidligere og tættere dialog mellem forbundene og forhandlingsorganisationerne, når vi når forhandlingerne i 2021, siger Mona Striib.

Forhandlingsfællesskabet består af 51 medlemsorganisationer med i alt cirka 564.000 ansatte i kommuner og regioner. tek@kl.dk 

LÆS OGSÅ Vi har en klar aftale om forpligtende samarbejde og lokalt spillerum
FOR ABONNENTER

Fakta

Mona Striib, der er født i 1961, har været fagligt aktiv fra starten af sit arbejdsliv

1977-1979: Rengøringsarbejde, cafeteria, montage og loddearbejde

1979-1985: Tillidsrepræsentant for ufaglærte på Danfoss, bestyrelsesmedlem i fagforeningen SID Kolding.

1986-1988: Byggeanlægsarbejder

1988-1991: Hjemmehjælper i Kolding Kommune og tillidsrepræsentant

1992-1995: Formand for Husligt Arbejder Forbund i Kolding

1995-2002: Næstformand i FOA Kolding, underviser på Tr uddannelsen, forhandler på tværs af sektorer

2002-2004: Formand i FOA Kolding

2004-  : Næstformand i forbundet, pt med opgaverne – overenskomstforhandlinger, velfærdspolitik, socialpolitik, arbejdsmarkedspolitik, integration og beskæftigelse, lederarbejdet, organisationsudvikling, medlemsservice og FOAs klageinstans, og organisationsuddannelsen.

Sidder i LO's hovedbestyrelse, LO's beskæftigelse- og socialpolitiskudvalg, LO's forskning, innovation og erhvervspolitiske udvalg, overenskomst og fordelingspolitisk udvalg i LO, politisk styregruppe for FagJob, LO repræsentant i beskæftigelsesrådet, med i Kommunal Nordisk Samarbejde, bestyrelsesmedlem i PenSam  Holding og PenSam liv, formand for PenSam Bank og formand for PenSam forsikring.

 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ny forhandler afløser Bondo Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger