Anne Vang Rasmussen - ny formand for Børne- og Kulturchefforeningen. Foto: Ballerup Kommune
Anne Vang Rasmussen - ny formand for Børne- og Kulturchefforeningen. Foto: Ballerup Kommune
18.12.2018 kl. 11.00

Kritisabel unge-lov hastes igennem

To kommunale chefforeninger kritiserer i samlet trop regeringens arbejde med en reform, der handler om kriminelle 10-14-årige.
tekst Sidsel Boye

Formanden for Socialchefforeningen, Helle Linnet, og formanden for Børne- og Kulturchefforeningen, Anne Vang Rasmussen, går i samlet trop ud og kritiserer regeringens reform om børnekriminalitet, som tredjebehandles i dag, og som ventes at træde i kraft 1. januar. Det gør de i en kommentar i Berlingske.

Kritikken går på, at reformen vil gøre det muligt at behandle mistanke om kriminel adfærd blandt børn i 10-14 års alderen i et Ungdomskriminalitetsnævn, uden at der skal føres bevis, og afgørelsen vil ikke kunne ankes. Desuden er det en dommer og ikke en socialfaglig person, der skal lede nævnets arbejde, og det finder de to formænd heller ikke betryggende.

– Med et socialtfagligt fokus vil det være mere relevant at inddrage fagpersoner med viden om børns sundhed, udvikling og trivsel, skriver de.

De to formænd undrer sig over, at regeringens stramning af loven kommer, efter at antallet af sigtelser og mistanke om straffelovsovertrædelser mod børn mellem 10-17 år er mere end halveret igennem de seneste ti år. De undrer sig også over, at loven ser ud til at blive vedtaget, til trods for at fagpersoner og børneorganisationer klart fraråder det. Desuden undrer de sig over, at en lov med så vidtrækkende konsekvenser skal hastes igennem. sib@kl.dk 

LÆS OGSÅ Ansat i børnehave varetægtsfængslet for blufærdighedskrænkelse

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kritisabel unge-lov hastes igennem Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger