Jacob Bjerreggaard: Mere effektiv ledelse Foto: Fredericia Kommune
Jacob Bjerreggaard: Mere effektiv ledelse Foto: Fredericia Kommune
18.12.2018 kl. 10.00

Fredericia Byråd vedtager ny organisationsstruktur

Fredericia Byråd godkendte på et ekstraordinært byrådsmøde mandag en ny koncernmodel for Fredericia Kommune. Den nye model skaber besparelser for otte millioner kroner om året.
tekst Tom Ekeroth

Byrådet i Fredericia har vedtaget en ny koncernmodel i Fredericia, som organiserer den kommunale administration i fire koncernområder og fire stabe. Den nye model sikrer samtidig en mere effektiv organisering, der samlet sparer otte millioner kroner på administration og ledelse om året.

– Jeg er meget tilfreds med den nye koncernmodel, der skaber en mere effektiv ledelse og flere penge til velfærd og udvikling. Samtidig kommer byrådet og udvalgene tættere på driften, og vi skaber bedre forudsætninger for et tæt samarbejde mellem politikere, ansatte og borgerne, siger borgmester Jacob Bjerregaard.

Den nye organisationsstruktur er udarbejdet efter en grundig proces med en række interview med politikere, ledelse og medarbejdere.

– Jeg er glad for, at byrådet har bakket op om den nye koncernmodel. Med den nye organisering får vi et bedre match mellem de politiske udvalg og den administrative organisering. Vi indfører en samlet koncernledelse, med et fælles ledelsesansvar og fokus på at skabe sammenhæng og resultater for borgerne, siger Annemarie Schou Zacho-Broe, kommunaldirektør i Fredericia Kommune.

LÆS OGSÅ Bornholm har fundet ny direktør i egne rækker

Den nye organisation træder i kraft 1. januar 2019, og nu igangsættes arbejdet med at implementere den nye struktur. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Fredericia Byråd vedtager ny organisationsstruktur Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger