Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.12.2018 kl. 09.30

Kommune hjemtager affaldet

Hvidovre Kommune vil selv indsamle affald. Det sker af politiske grunde.
tekst Tom Ekeroth

Et flertal i Hvidovre Byråd har besluttet, at det fremover er kommunens egne ansatte, som skal indsamle affald hos borgerne.

Dermed føjer Hvidovre sig til en længere række af kommuner, som er i gang med at hjemtage indsamlingen af affald. Men det usædvanlige i Hvidovre er, at beslutningen hverken er begrundet i økonomi eller service.

"Baggrunden for beslutningen er politisk og begrundet i flertallets ønske om, at affaldsordningerne skal varetages af kommunalt ansatte", lyder det skriftlige svar til Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik,  ATL. Det skriver Danmarks Transport Tidende.

I øjeblikket er det skraldebiler fra Remondis A/ S, som henter affald på villavejene i Hvidovre Kommune, men det er altså snart slut, og kommunens skriftlige svar bekymrer direktør i ATL Lars William Wesch:

LÆS OGSÅ Fem kommuner går sammen om affaldet

– Hvis man er utilfreds med en aftale, fordi den er for dyr eller dårlig, kan man ændre på det. Det er der ikke tale om her. Der er tilsyneladende tale om et ideologisk ønske om at lade de offentligt ansatte indsamle affald, siger han Danmarks Transport Tidende.

Hvidovre føjer sig til en længere række af  kommuner, som er i gang med at hjemtage indsamlingen af affald.  Københavns Kommune er den største. Men det gælder også kommuner som Faxe og Rødovre. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune hjemtager affaldet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger