Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.12.2018 kl. 10.40

Borgmester: Kom i gang Christiania

Borgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) mener, at Christiania er for langsom til at få mennesker i beskæftigelse. Fire millioner kroner øremærket til indsatsen er urørte.
tekst Tom Ekeroth

For to år siden indgik Københavns Kommune en partnerskabsaftale om en byfornyelsesindsats med Fonden Fristaden Christiania, der blandt andet skulle forbedre sociale forhold og frembringe flere arbejdspladser i fristaden.

Kommunen finansierede aftalen med 20 millioner kroner, og Fonden Fristaden Christiania bakkede op med ti millioner kroner, og af det samlede beløb blev fire millioner kroner øremærket til beskæftigelse.

Men godt to år efter er der ikke kommet gang i beskæftigelsesinitiativerne, de fire millioner kroner er urørte, og aftalen har ikke fået nogen i arbejde. Derfor har integrations- og beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) ifølge Berlingske nu mistet tålmodigheden:

– Det er lidt tåbeligt, at vi har fire millioner kroner stående øremærket til en indsats, hvor der tilsyneladende ikke er nogen interesse fra den anden side for at komme i gang, siger borgmesteren til Berlingske.

LÆS OGSÅ Koldingchef vender tilbage til det fynske

Hun synes, det er særlig skuffende, at der ikke er sket noget, når perioden ellers har været præget af stigende beskæftigelse:

– Tiden går. Og det her er ikke folk, vi får i arbejde fra den ene dag til den anden, og det er bare rigtig ærgerligt, at vi har mistet to år i en højkonjunktur, hvor vi kunne have været i gang med at arbejde med nogle af de her borgere, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Glad for interessen

Borgmesteren forklarer, at hun forgæves har forsøgt at få sat et møde op med repræsentanter for fristaden og derfor nu forventer en afklaring af, hvorvidt man vil i gang med indsatsen eller ej.

Næstformanden i Fonden Fristaden Christiania, advokat Knud Foldschack, har været med til at lave partnerskabsaftalen på vegne af Christiania og sidder i det koordinationsudvalg, der løbende varetager aftalen. Han siger, at det er helt efter planen, at man udmønter aftalen et skridt ad gangen.

LÆS OGSÅ Virksomhedspraktik kan få indvandrerkvinder i arbejde: "Virkelig positivt og lidt overraskende"

Aftalen omhandler også bygningsfornyelse, klima- og energirenovering og bedre infrastruktur, og ifølge advokaten er man begyndt med renovering af bygningen Fredens Ark, der efter godt et års forsinkelse forventes at blive påbegyndt næste år. Derfor er han overrasket over borgmesterens udmelding.

Knud Foldschack siger til Berlingske, at han ser meget positivt på borgmesterens interesse:

– Jeg er umanerligt glad for, at der er kommet en borgmester, der interesserer sig for socialøkonomi – lad os da lave så meget som muligt af det, siger han.

Teknik-og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) står for aftalen med Fonden Fristaden Christiania. Hun opfordrer i en e-mail til Berlingske sin borgmesterkollega til at slå koldt vand i blodet.

LÆS OGSÅ Flere på fultid: Nøglekommuner skal bane vejen

"I aftalen er det slået fast, at de fire spor påbegyndes, efterhånden som parterne bliver enige herom, og derfor foregår tingene i det tempo, der er enighed om, at de skal foregå. Jeg er sikker på, at det gode samarbejde om dette projekt vil smitte af på de andre projekter, hvis vi udviser en smule tålmodighed", skriver hun. tek@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester: Kom i gang Christiania Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger