Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
14.12.2018 kl. 09.00

Odense diskuterer, om der er råd til byrådssekretærer

Et flertal i Odense Byråd mener, at arbejdspresset er blevet så stort, at politikernes arbejdsvilkår skal diskuteres. Men der er ikke flertal for, at kommunen skal sætte penge af til hjælpen.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Nogle kommunalpolitikere føler, at de bliver nødt til at stoppe i politik, fordi de ikke kan forene det med deres andet erhverv, og nogle mangler overblik over, hvad de stemmer ja og nej til i byrådssalen. Når det er sådan, skal der kigges på arbejdsvilkårene, lyder det fra et flertal i Odenses byråd efter at have drøftet det på et møde. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Diskussionen blev taget på initiativ fra Venstre, Enhedslisten, Konservative og Alternativet, og der er enighed om at diskutere emnet yderligere på et kvartalsmøde.

– Det handler om kvalitet i vores byrådsarbejde, så vi ikke bare er nogle, der stempler tingene igennem, men er fuldt oplyste, når vi træffer beslutninger, siger Christoffer Lilleholt (V) fra Odense Byråd til Fyens Stiftstidende, og han understreger, at man også skal kunne have et job i det private erhvervsliv ved siden af, så det ikke kun er offentligt ansatte, studerende og pensionister, der har tid til at være en del af byrådet.

Som et led i septembers budgetforhandlinger foreslog Venstre og Enhedslisten, at man kunne finde midler til byrådssekretærer, men der var ikke flertal for det. Nu forsøger partierne med et forslag, der er mindre konkret, og de vil som minimum gerne diskutere arbejdsvilkårene.

LÆS OGSÅ Kolding har fået vendt skuden
FOR ABONNENTER

Susanne Crawley (R) stemte ja til en videre diskussion, men er samtidig kritisk over for at afsætte penge til forslaget.

– Jeg synes, det er lidt af et paradoks at foreslå, at der skal bruges flere ressourcer på byrådspolitikere i en tid, hvor andre mærker, at pengene er få, og vi må sige farvel til medarbejdere i både Ældre-og Handicapforvaltningen og Børn-og Ungeforvaltningen, siger hun til Fyens Stiftstidende.

Anderledes er det i Aarhus Kommune, hvor byrådsmedlemmerne på nuværende tidspunkt bruger administrativ hjælp, og har gjort det siden 2010. Mange af dem er studerende fra partiernes ungdomspartier. Hver partigruppe kan ansætte en person 20 timer per måned, og derudover kan det enkelte partimedlem få fem timers hjælp om måneden. Det er der sat en halv million kroner af til årligt. sarp@kl.dk

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Odense diskuterer, om der er råd til byrådssekretærer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger