Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
13.12.2018 kl. 14.30

Skanderborg årets ungdomskommune

Dansk Ungdoms Fællesråd har kåret Skanderborg som årets ungdomskommune.
tekst Rudi Holm

Skanderborg Kommune er i dag kåret som Årets Ungdomskommune 2019 af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF).

En af de vigtigste grunde til kåringen er kommunens arbejde med at lytte til og inddrage unge – for eksempel da kommunen i 2017 lavede ny ungdomspolitik, eller da der samme år skulle indrettes et nyt bibliotek, oplyser DUF.

– Skanderborg Kommune udmærker sig ved, at unge bliver hørt og inddraget i det lokale demokrati. Gennem ungdomsrådet har unge en reel stemme i byrådet og har indflydelse på det miljø, de vokser op i. Desuden har kommunen fokus på at nå endnu flere unge gennem konferencer, hvor lokale unge kan fortælle deres ønsker direkte til politikerne fra byrådet, lyder det i begrundelsen fra dommerpanelet.

Dommerpanelet bestod af DUF's formand Kasper Sand Kjær, lektor på Aalborg Universitet Maria Bruselius-Jensen, folketingsmedlem Anni Matthiesen (V) og Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (S).

Der var enstemmighed om valget af Skanderborg i dommerpanelet, der også lagde vægt på kommunens generelt gode vilkår for unge.

LÆS OGSÅ Børns læselyst skal styrkes i disse onlinetider

– Skanderborg er en rigtig god kommune at vokse op i som barn og ung. Med fritidspasordningen har alle unge mulighed for at deltage i fællesskaberne omkring fritidsaktiviteter. Og med udgangspunkt i et fælles campusområde skaber kommunen fællesskab for unge på tværs af ungdomsuddannelserne, hedder det i begrundelsen.

Andenpladsen i årets konkurrence gik til Horsens Kommune og tredjepladsen til Brønderslev Kommune.

DUF kårer hvert år landets bedste ungdomskommune på vegne af i alt 600.000 børn og unge fra det frivillige foreningsliv. Hæderen Årets Ungdomskommune blev stiftet i 2006. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skanderborg årets ungdomskommune Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger