Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
12.12.2018 kl. 14.30

Omø får en ny traktorbus

33 ansøgere fra hele landet får 10,6 millioner kroner til projekter, der understøtter udviklingen i landdistrikter og på de små øer.
tekst Rudi Holm

En ny traktorbus på Omø, et medborgerhus i Maribo og et projekt til at forankre brandet Cold Hawaii i Thy. Det er tre af de i alt 33 projekter, der i dag har fået økonomisk støtte fra Erhvervsministeriets Landdistriktspulje.

20 af projekterne er forsøgsprojekter i landdistrikterne, og de får i alt 6,9 millioner kroner – 13 af projekterne stammer fra de danske småøer, og de deler 3,7 millioner kroner.

– Jeg synes, at den store bredde i projekterne viser, hvordan landdistriktspuljen bidrager til at styrke udviklingen i landdistrikterne og på de små øer. For eksempel støtter vi et projekt, som vil prøve at få flere til at udleje ferieboliger på de små øer. Et andet projekt vil prøve at dyrke såkaldt salttolerante grønsager, hvilket forhåbentlig kan være med til at skabe nye arbejdspladser, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K).

Formanden for det rådgivende udvalg for landdistriktspuljen, Grethe Saabye, kalder det opløftende at se det store engagement i landdistrikterne.

LÆS OGSÅ Billund vil fjerne grimme huse

– Det er for os i udvalget et udtryk for et stort entreprenørskab, og at folk i landdistrikterne og på de små øer tager ansvar for udviklingen i lokalsamfundet, siger hun. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Omø får en ny traktorbus Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger