11.12.2018 kl. 09.56

Horsens får ny skov i byttehandel med staten

Stor jordbyttehandel mellem Miljø- og Fødevareministeriet og Horsens Kommune sikrer drikkevandet i området.
tekst Rudi Holm

Miljø- og Fødevareministeriet og Horsens Kommune har leget bytte-bytte-købmand, så Naturstyrelsen får 38 hektar jord mod, at kommunen overtager gården Rugballegård og 15 hektar tilhørende jord. 

Byttehandlen betyder, at horsensianerne får ny bynær skov på den tidligere landbrugsjord, der omfatter et areal svarende til 53 fodboldbaner. Skoven skal beskytte grundvandet og give nye friluftsoplevelser til borgerne. Den nye skov ligger i tilknytning til kommunens skov Åbjergskoven og statsskoven Rugballegård Skov mellem Horsens og Hatting.

– Det er fantastisk, at vi får udvidet Åbjergskoven med hele 38 hektar. Skovområdet ligger bynært og giver endnu flere rekreative muligheder for byens borgere. Skovrejsningen er samtidig et skridt mod at realisere den blå og grønne struktur omkring Horsens, som er en del af kommuneplan 2017, siger Horsens borgmester Peter Sørensen (S). 

Milljø– og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) kalder byttehandlen en win-win situation for både lokalområdet og naturen.

LÆS OGSÅ Sorø ansætter verdensmålsambassadør

– Det er en fornøjelse, at vi kan samarbejde med Horsens Kommune og Horsens Vand om at rejse ny skov tæt på byen, der gør det nemt at komme ud i naturen. At skoven samtidig beskytter drikkevandet hos horsensianerne gør kun handlen endnu bedre, siger ministeren. 

Horsens Vand har fire drikkevandsboringer, hvoraf den ene og meget centrale ligger i området mellem Horsens og Hatting, hvor der nu skal rejses skov. 

Skovrejsningen udføres af Naturstyrelsen i tæt dialog med kommunen og skovens brugere. ruh@kl.dk 

Emneord
Forsyning, Miljø, Teknik

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Horsens får ny skov i byttehandel med staten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger