Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
10.12.2018 kl. 09.54

Politikere klar til at tage toget til udlandet

Regions- og byrådspolitikere fra Alternativet vil rejse mere miljøvenligt – også selv om det bliver dyrere for skatteborgerne.
tekst Rudi Holm

Kommentar fra Rasmus Foged tilføjet i sidste afsnit den 11. december klokken 7.45

--

Flere regions- og byrådspolitikere fra Alternativet er klar til at droppe flyet og skifte til en mere miljøvenlig rejseform, når de skal til udlandet. Også selv om det kommer til at koste flere skattekroner, skriver TV 2 Østjylland.

Alternativets regionsrådsmedlem Rasmus Foged fra Aarhus har allerede besluttet ikke at flyve til Amsterdam, men at tage toget, når han og andre politikere fra Region Midtjylland snart tager på en planlagt studietur.

LÆS OGSÅ Guldborgsund skrotter sorte investeringer

– Jeg vil gerne have muligheden for at rejse på den måde, som påvirker klimaet mindst. Det mener jeg, er en fornuftig investering at gøre i vores alles fremtid, siger Rasmus Foged til tv-stationen.

Holdningen bakkes op af flere byrådsmedlemmer i østjyske kommuner. Blandt andet Mette Refshauge Foged fra Syddjurs og Claus Løwe Klostergaard fra Silkeborg. Også selvom det kommer til at koste skatteborgerne.

– Jeg bakker op om, at politikere forholder sig kritisk til, hvordan de forbruger eller administrerer folks penge. Det er en del af vores opgave at være valgt til at stille spørgsmål ved den måde, vi agerer på, siger Claus Løwe Klostergaard (Alt.), der er formand for klima- og miljøudvalget i Silkeborg Kommune.

– Jeg bakker helt op om den beslutning, som Rasmus har taget. Jeg er sikker på, at det er en meget velovervejet beslutning, siger Mette Refshauge Foged (Alt.), der er byrådsmedlem i Syddjurs Kommune, og fortsætter:

LÆS OGSÅ Destruktiv plante invaderer kommunerne

– Det giver rigtig god mening, at vi begynder at kigge efter at bruge alternativer til flyrejserne, når vi skal uden for landets grænser.

Det er dog ikke hos alle, at Rasmus Fogeds klimavenlige togtur til Amsterdam skaber glæde.

– Jeg synes generelt, at det er noget pjat. Hvis man vil på tur, så må man tage hele pakken, eller så må man blive hjemme, siger Lone Langballe (DF), regionsrådsmedlem i Region Midtjylland.

Mens flybilletten til Amsterdam koster 8.750 kroner, skal regionen betale 10.650 kroner for togbilletten. En difference på 1.900 kroner.

LÆS OGSÅ Københavns nye ø: Det ved vi om planerne

Ifølge Rasmus Foged er det ikke selve billetten, der koster så meget. Prisen omfatter den samlede rejse inklusiv hotel og måltider. Rasmus Foged oplyser, at differencen primært skyldes, at administrationen finder det nødvendigt med en ekstra overnatning, hvis man rejser i tog. ruh@kl.dk 

Emneord
Miljø, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Politikere klar til at tage toget til udlandet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger