Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
10.12.2018 kl. 08.19

Kommune stævnes af utilfredse beboere

Borgere i Ørestaden mener, at det er ulovlig forskelsbehandling, når de betaler mere for beboerlicenser end borgere i andre københavnske bydele. Sagen skal nu afgøres ved retten.
tekst Rudi Holm

Københavns Kommune slæbes i retten af en række borgere, der er utilfredse med at betale mere end 12.000 kroner om året for parkering, når beboere i andre bydele kan slippe med 100 kroner for en såkaldt beboerlicens.

– Vi vil ikke betale mere i skat end alle andre borgere i Københavns Kommune, der har en bil. Vi betaler samme ejendomsskat og samme priser for at køre metro, som alle andre i kommunen, lyder det fra fire kvindelige beboere i Ørestaden, der har får bevilget fri proces af Civilstyrelsen til retssagen.

Kirsten Lindberg Andersen er formand for Ørestadens Parkeringsforening, og hun håber, at retssagen kan resultere i en mere fair behandling af hovedstadens billister. 

– Vi håber, at der bliver et stop af forskelsbehandlingen, fordi vi mener, det er ulovligt det, der foregår, siger hun til TV 2 Lorry.

LÆS OGSÅ København siger stop for udlejning af elløbehjul

Københavns Kommune oplyser til TV 2 Lorry, at de på nuværende tidspunkt ikke har nogen kommentarer, da de endnu ikke har modtaget en konkret henvendelse om sagen. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kommune stævnes af utilfredse beboere Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger