Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-SkovgaardArkivfoto
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-SkovgaardArkivfoto
06.12.2018 kl. 16.26

København tildeler flere førtidspensioner

Næsten dobbelt så mange københavnere fik tildelt førtidspension i de første tre kvartaler af 2018 som i samme periode i 2017. Det glæder fagborgmesteren på området.

Der bliver flere førtidspensionister i København. I årets første tre kvartaler, har kommunen tildelt 557 borgere førtidspension. I den samme periode sidste år var tallet blot 280. Dermed er antallet af borgere, der får tildelt førtidspension næsten fordoblet på et år.

Udviklingen glæder beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

– Det er klart, at det gør indtryk på mig, når borgere føler sig klemt i systemet, så derfor var det vigtigt for mig at få set dette her område efter i sømmene, da jeg trådte til som borgmester, siger hun.

Københavns Kommune har i en længere årrække været en af de kommuner, der tildeler markant færrest førtidspensioner i forhold til indbyggertallet.

LÆS OGSÅ Forsvarsministeren: Vi skal anerkende indsats for veteranerne

Og på trods af den nye udvikling tildeler Københavns Kommune stadig færre førtidspension end både Aarhus, Odense og Aalborg i forhold til antallet af borgere i den erhvervsaktive alder. Det viser en beregning på baggrund af de nyeste tal fra jobindsats.dk.

For eksempel har Aalborg Kommune i årets tre første kvartaler tildelt 2,62 førtidspensioner per tusind borgere, mens tallet for København er 1,23 per tusind borgere. Det vil sige, at Aalborg Kommune tildeler mere end dobbelt så mange førtidspensioner som København, hvis man altså sammenholder antallet af borgere i den erhvervsaktive alder med antallet af tildelte førtidspensioner.

Penge og tid

Københavns Kommune har siden startet af året arbejdet med netop førtidspensionsområdet. En taskforce granskede området og kom med anbefalinger, der siden blev til en handleplan. Med handleplanen i hånden vedtog Københavns Borgerrepræsentation at bruge 75 millioner kroner til såkaldte lavere sagsstammer – altså færre sager per sagsbehandler.

De mange initiativer og især pengene til flere hænder i sagsbehandlingen jubler Cecilia Lonning-Skovgaard også over.

LÆS OGSÅ KL: Positivt at udspil sætter barnet og det socialfaglige arbejde i centrum

– Medarbejderne gør et kæmpe stykke arbejde, men vi ved, at for mange sager vanskeliggør deres arbejde, og derfor glæder det mig, at vi fik afsat penge til området. Jeg håber, at færre sager per sagsbehandler vil betyde, at der sker større fremdrift i sagerne, og det bliver nemmere at strikke en indsats sammen, som borgeren kan se en mening med, siger hun. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: København tildeler flere førtidspensioner Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger