Holstebros borgmester, H.C. Østerby skal være formand for Sport Event Denmark. Foto: Holstebro Kommune
Holstebros borgmester, H.C. Østerby skal være formand for Sport Event Denmark. Foto: Holstebro Kommune
04.12.2018 kl. 16.43

Borgmester skal tiltrække store sportsbegivenheder til Danmark

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget Holstebros borgmester som formand for Sport Event Denmark. Han skal stå i spidsen for arbejdet med at tiltrække store sportsbegivenheder til Danmark.

Fra det nye års begyndelse skal Holstebros borgmester, H.C. Østerby (S), arbejde for at tiltrække store sportsbegivenheder til Danmark. Han er netop blevet udpeget af kulturminister Mette Bock (LA) til posten som formand for organisationen Sport Event Denmark.

Østerby har været borgmester i Holstebro siden 2010 og har tidligere siddet i Sport Event Denmarks bestyrelse i fire år. Nu træder han så op på det øverste trin i organisationen, som hidtil har været besat af Hernings borgmester, Lars Krarup (V).

Den nye bestyrelse

Sport Event Denmarks bestyrelse består pr. 1. januar 2019 af:

  • Bestyrelsesformand H.C. Østerby, borgmester Holstebro Kommune
  • Benedikte Kiær, borgmester Helsingør Kommune
  • Elisabeth Milton, VP Sales & Distribution Air Italy
  • Jan Olsen, adm. direktør VisitDenmark
  • Torben Frølich, kommunaldirektør Gentofte Kommune
  • Dorte Vibjerg, direktør Sparta Atletik og Motion

– Jeg glæder mig meget til min nye rolle som formand for bestyrelsen for Sport Event Denmark. Sport Event Denmark som organisation og Danmark som sportsevent-nation har opnået bemærkelsesværdige resultater siden etableringen for 11 år siden. Danmark er i dag en af verdens førende nationer på området, og jeg glæder mig til at fortsætte det fornemme arbejde, som Lars Krarup har stået i spidsen for, siger den kommende formand.

H.C. Østerby medbringer ud over sin politiske erfaring også erfaring med sportsverdenen. Han har blandt andet spillet håndbold og været træner i den lokale klulbs divisionshold.

LÆS OGSÅ Aarhus får ny chef for sport og fritid

Sport Event Denmark finansieres af tips- og lottomidler, og organisationens bestyrelse er delvist udpeget af kulturministeren. I denne omgang har kulturministeren også udpeget et nyt bestyrelsesmedlem i form af Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K).

Sport Event Denmark arbejder for at tiltrække, organisere og udvikle store internationale sportsbegivenheder. Tidligere har organisationen blandt andet hentet verdensmesterskaber i badminton, landevejscykling og ishockey til landet. jki@kl.dk

Emneord
Sport, Kultur, Fritid, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Borgmester skal tiltrække store sportsbegivenheder til Danmark Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger