Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
04.12.2018 kl. 09.29

Biblioteker slår alle rekorder

Antallet af besøgende på landets biblioteker stiger år for år. I 2017 slog besøgstallet både digitalt og fysisk alle rekorder.
tekst Rudi Holm

De danske folkebiblioteker oplever stigende besøgstal. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fra 2010 til 2017 har bibliotekerne haft et støt stigende antal besøgende, og i 2017 endte besøgstallet på det højeste nogensinde, viser opgørelsen fra Danmarks Statistik. I alt blev bibliotekerne i fjor besøgt af 38,3 millioner mennesker, hvilket er en stigning på næsten én million i forhold til året før.

Samtidig er antallet af e-bogs-visninger næsten fordoblet fra omkring 1,6 millioner i 2014 til næsten 3,0 millioner i 2017. Visninger af e-bøger omfatter alle digitale udlån, det vil sige antal downloads, online læseadgang til e-bøger og digitale lydbøger.

– Jeg synes, det er ganske opløftende tal, som Danmarks Statistik netop har udsendt, og de viser, at folkebibliotekerne formår at følge med brugernes ændrede medievaner, siger Danmarks Biblioteksforenings formand, Steen Bording Andersen (S).

Han ser tallene som et bevis på, at bibliotekerne stadig er "lokalsamfundets folkeoplysende mødested".

LÆS OGSÅ Folkebiblioteket kan mere end bare bøger

– Det er meget mere end blot et sted, hvor borgerne låner bøger, og det håber jeg vil afspejle sig i en fremtidig bibliotekslov, understreger han.

Steen Andersen mener, at bibliotekernes stigende udbud af digitale muligheder stimulerer borgernes lyst til at møde fysisk op på bibliotekerne.

– Den digitale adgang til litteraturen giver borgerne lyst til mere, ikke mindst lyst til at deltage mere i fællesskabet og være fysisk sammen. Bibliotekerne har udviklet de digitale muligheder, samtidig med at vi har opdateret de fysiske rum i langt de fleste kommuner, og det er da ikke så ringe endda, konstaterer Steen Bording Andersen, som også er kulturudvalgsformand i Aarhus Kommune. ruh@kl.dk 

Emneord
Biblioteker, Kultur

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Biblioteker slår alle rekorder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger