Udrejsecenter Kærshovedgård får ny leder. Foto: Kriminalforsorgen
Udrejsecenter Kærshovedgård får ny leder. Foto: Kriminalforsorgen
03.12.2018 kl. 15.24

Omstridt udrejsecenter får ny chef

Niels Johan Geil er udpeget som ny institutionschef for Udrejsecenter Kærshovedgård.

Det omstridte udrejsecenter Kærshovedgård får ny chef. Det sker som led i en omstrukturering, hvor Nørre Snede Fængsel og udrejsecenteret bliver delt i to administrative enheder.

Den nye institutionschef hedder Niels Johan Geil. Han kommer fra en stilling som afdelingsleder for AsylSyd, der er Tønder Kommunes enhed for drift af asylcentre.

Stillingen på Kærshovedgård hører under kriminalforsorgen, og områdedirektør Una Jensen siger om ansættelsen:

– Jeg er rigtig glad for at kunne byde Niels Johan Geil velkommen i kriminalforsorgen, og ikke mindst velkommen på Udrejsecenter Kærshovedgård. Jeg føler mig sikker på, at han med sin viden og erfaring bliver et rigtigt godt match til Kærshovedgård, og at han kan bidrage til en fortsat professionalisering af opgavevaretagelsen, siger områdedirektøren.

LÆS OGSÅ Verdensmål-kommunaldirektør går på pension

Niels Johan Geil selv ser frem til opgaven.

– Jeg glæder mig meget til en udfordrende lederopgave, hvor der er fokus på såvel drift som udvikling, og på tryghed i hverdagen for både beboere, ansatte og lokalbefolkningen, siger den kommende institutionschef.

Kærshovedgård huser i øjeblikket flygtninge, der har fået afslag på asyl i Danmark og derfor i princippet skal sendes ud af landet. 

Udrejsecenteret har i en længere periode været i fokus for en række historier i medierne om den utryghed, som borgerne oplever, at de afviste asylansøgere har skabt.

LÆS OGSÅ DF’er går solo i Odense

Blandt andet på grund af utrygheden har regeringen og Dansk Folkeparti netop besluttet, at de kriminelle, udviste flygtninge og flygtninge på tålt ophold ikke længere skal bo på Kærshovedgård. Fra 2021 skal de i stedet indkvarteres på et nyt udrejsecenter på øen Lindholm i Stege Bugt. jki@kl.dk

Emneord
Flygtninge, Navne

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Omstridt udrejsecenter får ny chef Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger