Foto: Nadia Fryd
Foto: Nadia Fryd
30.08.2018 kl. 12.44

Finanslovsforslag: Penge til bredbånd og landsbyer

Der er penge i regeringens finanslovsforslag til at styrke sammenhængen i Danmark. Der afsættes blandt andet penge til bredbånd og en pulje til nedrivning af boliger i landsbyer. Overordnet set skal den gode økonomi bruges til at styrke kernevelfærden, mener regeringen.

Regeringen har til formiddag præsenteret deres finanslovsforslag. Heri hedder det blandt andet, at man vil

styrke sammenhængen i Danmark, så borgere og virksomheder har ensartede vilkår, uanset hvor man bor og driver erhverv.

I den forbindelse ønsker regeringen at styrke udviklingen i landområderne. Der etableres derfor en pulje til nedrivning og istandsættelse af dårligt vedligeholdte boliger i landsbyer. Puljen finansieres ved at omprioritere midlerne fra det statslige tilskud til kommunal byfornyelse, der samtidig nedlægges.

Der afsættes 68 millioner kroner i 2019, 85 millioner kroner årligt i perioden 2020-2021 og 95 millioner kroner i 2022 til en landsbypulje.

LÆS OGSÅ 5 kommunale nedslag: Her er Finansloven for 2020

Bedre bredbånd i tyndtbefolkede områder

I samme forbindelse afsætter regeringen i deres finanslovsforslag også penge til en bedre bredbåndsdækning i de områder, hvor det fortsat halter.

Regeringen påpeger, at den danske bredbåndsinfrastruktur er blandt de bedste og mest effektive i Europa, men der er fortsat lokalområder, hvor dækningen kan være bedre. Det gælder særligt i de tyndtbefolkede områder. Regeringen vil forbedre dækningen i områder, hvor der ikke er udsigt til, at private, kommercielle aktører vil sikre bredbånd. Der afsættes i alt 102 millioner kroner i 2019 til bedre bredbåndsdækning rundt om i landet.

Kernevelfærden skal styrkes

I den overordnede præsentation af Regeringens finanslovsforslag fremhæver Finansminister Kristian Jensen (V), at "den bundsolide danske økonomi" skal bruges til at forbedre indsatsen for børn, ældre, sundhed og et grønnere og mere sammenhængende Danmark.

Sammen med aftalerne om kommunernes og regionernes økonomi har regeringen prioriteret et løft af velfærden på i alt 4,2 milliarder kroner i 2019. Det drejer sig blandt andet om flere penge til ældre, bedre forhold for udsatte børn i deres første 1.000 dage og bedre psykiatri.

LÆS OGSÅ Kommunerne: Model for normeringer skal passe til pengene

– Dansk økonomi er god, pengene passer, og vi passer godt på pengene. Fordi vi har styr på dansk økonomi, kan regeringen prioritere nye initiativer på udvalgte områder. Den sunde økonomi skal bruges til at skabe et endnu mere trygt og nært Danmark, hvor vi investerer i kernevelfærd til børn, unge, voksne og ældre, hvor vi letter afgifterne, og hvor vi skaber et mere grønt Danmark. Det er alt sammen med til at binde vores lille land og alle danskere endnu tættere sammen, siger Kristian Jensen (V).

Kystsikring og mere grønt

På finanslovforslaget er der også afsat en milliarder kroner over de næste fire år til initiativer, der skal gøre Danmark grønnere ved at styrke vores miljø, klima og natur. Regeringen vil snart præsentere et klimaudspil, der vil sætte yderligere retning på den grønne omstilling.

Derudover er der sat mere end en milliard kroner af til at beskytte en del af den jyske vestkyst mod oversvømmelse frem mod 2024. Det er næsten en fordobling af kystbeskyttelsen.

Se hele regeringens finanslovsforslag her

LÆS OGSÅ Regeringen får ikke lov til at tage penge fra privatskoler
Emneord
Finanslov

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Finanslovsforslag: Penge til bredbånd og landsbyer Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger