Forestillingen CTRL+ALT+DEMENS giver et indblik i, hvad der sker, når demensen sætter. Den er udviklet i samarbejde med Aarhus Kommune. Foto: Sisse Dupont / Aarhus Kommune
Forestillingen CTRL+ALT+DEMENS giver et indblik i, hvad der sker, når demensen sætter. Den er udviklet i samarbejde med Aarhus Kommune. Foto: Sisse Dupont / Aarhus Kommune
29.08.2018 kl. 10.09

CTRL+ALT+DEMENS

Hvad sker der når sindet sløres og kontrollen forsvinder? Aarhus Kommune, Aarhus Domkirke og Kvindemuseet præsenterer sammen med Teater Fluks en forestilling, der giver indblik og kan være med til at skabe en mere demensvenlig by.

Den roste vandreforestilling CTRL+ALT+DEMENS kommer til udspille sig i nogle unikke omgivelser, når den kommer til Aarhus i forbindelse med festugen, der begynder 4. september. 

Teater Fluks kommer til at spille i særlige og skjulte rum i domkirken og Kvindemuseet.

Forestillingen der giver et rørende og stærkt indblik i demenssygdommens væsen er skabt af Teater Fluks i samarbejde med Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune for at medvirke til at skabe en mere demensvenlig by. Den blev spillet første gang i vinteren 2017.

– Det er en fantastisk oplevelse, hvor publikum får et særligt indblik i demens og masser af stof til eftertanke. Jeg er imponeret over den venlighed, vi har mødt hos Domkirken og Kvindemuseet, som skaber rum til, at folk kan få en stærk oplevelse med sig videre i livet, siger Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg.

LÆS OGSÅ Læsegrupper forebygger ensomhed i Odense

Menighedsrådsformand Ulla Skaarenborg glæder os over, at man kan bruge domkirken til det, hun kalder en vigtig teaterforestilling. 

– Vi ser det som en naturlig opgave for kirken at drage omsorg for udsatte grupper og være medvirkende til, at Aarhus er en demensvenlig by, siger Ulla Skaarenborg. 

Afmystificerer

Kvindemuseets museumsinspektør Julie Rokkjær Birch forestillingen er med til at løfte sløret for, hvad der sker når sindet bliver sløret.

– Vi er glade for at bidrage til, at der skabes et intimt rum for indblik i noget, som påvirker så utroligt mange mennesker, men som også i den grad fortjener mere synlighed og afmystificering.  Og vi er ikke i tvivl om, at kulturelle oplevelser som denne kan rykke ved vores bevidsthed om svære emner. Vi glæder os, siger Julie Rokkjær Birch.

Publikum kan booke en plads til den gratis forestilling og Teater Fluks tilbyder samtidig oplevelsen til forbipasserende på Store Torv.

– Forestillingen går et lag dybere end den traditionelle oplysningskampagne og tilbyder en kunstnerisk oplevelse af det dybe slør og tab af sindet. Det fornemmer vi allerede med titlen CTRL+ALT+DEMENS. Oven på et liv fyldt med muligheder, mister vi kontrollen, glemslen tager fat og vores opfattelse af virkeligheden forvrænges, siger Sara Fink Søndergaard, Teater Fluks. tkn@kl.dk 

Pressen skrev

"Sanserne var tydeligvis kommet til at stå pivåbne undervejs på denne vandring." Anne Middelboe Christensen, Information (anmeldelse 2017)

”… det vi kommer til at tænke på og bliver berørt af er livet i dets følelsesmæssige storhed, dets lykke og smerte. Turen kan varmt anbefales.” Kirsten Dahl, Aarhus Stiftstidende (anmeldelse 2017)

Formanden synes

”Fantastisk god måde at bruge kunst til at gøre os klogere på, men også sætte os ind i en verden, som vi kun kan fornemme. Forrygende oplevelse.” Steen B. Andersen, formand, kulturudvalget, Aarhus Kommune (gæstebogen 2017)

Emneord
Demens, Teater, Ældre, Kultur

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: CTRL+ALT+DEMENS Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger