Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
28.08.2018 kl. 11.59

Ulvedræber risikerer fængsel

Retten i Herning skal afgøre sagen om en vestjysk mand, der i april skød og dræbte en ulv ved Ulfborg.

I værste fald risikerer manden, der 16. april sidste år skød en ulv på en mark ved Ulfborg, en fængselsstraf. Det oplyser forsvarer og anklagemyndigheden.

Den 66-årige mand erkender at have affyret skuddet, der dræbte ulven. Alligevel nægter han sig skyldig.

– Det er vigtigt, at retten bliver præsenteret for min klients forklaring uden en længerevarende offentlig debat om skyldsspørgsmålet, advokat Jan Schneider til Ritzau.

Dette er forklaringen på, at den 66-årige ikke ønsker offentligt at forklare sig i detaljer på nuværende tidspunkt, lyder det.

LÆS OGSÅ Esbjerg-borgmester: Stop for olieudvinding er vemodigt men et godt skridt mod grøn omstilling

Sagen behandles af Retten i Herning 28. september. Tiltalen drejer sig om overtrædelse af jagtloven og af en bekendtgørelse om artsfredning.

Historisk dom

Anklageren omtaler sagen som historisk.

– Det er første gang siden starten af 1800-tallet, at vi har kendskab til, at en ulv er blevet skudt i Danmark. Der er tale om nedskydning af et dyr, der er totalfredet i det meste af Europa, udtaler anklager Ulrik Panduro.

Da der kan være tale om en helt bevidst overtrædelse af bekendtgørelsen om artsfredning, ønsker anklageren en dom med fængsel. Det fremgår dog ikke, om anklageren vil bede om ubetinget eller betinget fængsel.

LÆS OGSÅ Kommune vil have lovændring for at hjælpe bandetruede udsatte

Selve episoden på marken blev filmet. På optagelsen kan man se en bil, der holder parkeret på en vej. En ulv løber forbi på marken og rammes af et af de tre skud, der affyres.

Nedskydningen – og ulvenes tilstedeværelse i Danmark – har allerede været meget diskuteret. Forsvareren mener, at der også har været flere usaglige indlæg i debatten.

– Jeg opfordrer derfor alle, der ønsker at deltage i debatten, til at holde en ordentlig og saglig tone, siger Jan Schneider til Ritzau. tkn@kl.dk 

Emneord
Natur, Kriminalitet

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Ulvedræber risikerer fængsel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger