Foto: Søren Malmose / Realdania
Foto: Søren Malmose / Realdania
23.08.2018 kl. 11.52

Kunst og kultur skal styrke livet i udsatte boligområder

Realdania og Statens Kunstfond søsætter et kulturprojekt, som skal gøre livet rarere i udsatte boligområder.

En skulptur eller et gavlmaleri kan bidrage til udviklingen i udsatte boligområder. Hvordan bidraget helt præcist ser ud, vil Realdania og Statens Kunstfond undersøge i et projekt, hvor foreløbigt 5,5 millioner kroner bliver brugt på kunst og kultur i blandt andet det udsatte boligområde Værebroparken i Gladsaxe Kommune.

Det skal understøtte strategisk udvikling af området, hedder det.

– Kunstnernes arbejde gør os mere bevidste om, hvor vi bor, og hvad vi kan gøre for, at det her område kan udvikle sig – også rent kunstnerisk. Det gode er, at vi selv har været med helt fra starten til at vælge kunstnerne og tale med Statens Kunstfond og kunstnerne om, hvad der skal ske. Nogle beboere snakker måske normalt ikke sammen, men det kan de lige pludselig gøre gennem kunsten, siger formanden for afdelingsbestyrelsen i Værebroparken, Martin K. Mouritsen.

I Statens Kunstfond håber man, at kunst og kultur kan styrke fællesskabet og beboerdemokratiet i de udsatte boligområder.

LÆS OGSÅ Kommuner går til filmen
FOR ABONNENTER

– De kunstnere, vi har valgt i Værebro, involverer de lokale direkte i kunstneriske processer. Og noget af det særlige, kunst kan, er netop at skabe nye fællesskaber og bygge bro mellem mennesker. Men faktisk går udbyttet begge veje. Rigtig mange kunstnere er lige nu interesserede i at udvikle deres værker ved at involvere og hente inspiration fra andre menneskes liv – og fra virkelige steder og historier. Derfor er det oplagt at træde ind i et samarbejde med Realdania, kommunerne og boligorganisationerne. Et sted som Værebro Park giver netop mulighed for at skabe et positivt samspil mellem kunstnere og alle beboerne, naboer, foreningerne, skoler, børnehaver og andre professionelle aktører i området, siger Søren Taaning, der er formand for Statens Kunstfonds Legatudvalg for Billedkunst.

Ud over Værebroparken samarbejder Realdania og Statens Kunstfond med Esbjerg Kommune og lokale boligorganisationer om et lignende projekt.

Samarbejdet mellem Realdania og Statens Kunstfond er en del af Realdanias kampagne "By i balance", som har fokus på at omdanne udsatte boligområder til integrerede og levende bykvarterer. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Kunst og kultur skal styrke livet i udsatte boligområder Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger