Foto James Mitchell / Herning Kommune.jpg
Foto James Mitchell / Herning Kommune.jpg
23.08.2018 kl. 14.20

Herning barsler med stort udbud på ny bydel

Når sygehuset i Herning flyttes ud af byen og bliver til et supersygehus, skal 100.000 kvadratmeter grund omdannes til nyt byområde. Økonomiudvalg har nikket ja til første etape.

Herning skal have en ny bydel, når den nuværende sygehusgrund bliver ledig, og første etape i udbuddet af området, er undervejs. Den første lokalplan for området, som skal danne grundlag for udbud af byggeretter på 60.000 af de 100.000 kvadratmeter jord, er netop vedtaget i økonomiudvalget i Herning Kommune.

– Der er tale om en enestående mulighed for at byudvikle en central og historisk del af Herning. Vi ønsker at skabe et område, som har interesse for ikke bare vores nuværende borgere, men også tilflyttere, siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune.

Grunden bliver ledig, fordi det nuværende sygehus, der ligger på grunden, skal nedlægges og erstattes af et nyt supersygehus uden for byen. I 2017 købte Herning grunden af Region Midtjylland for 136 millioner kroner. Den ligger midt og byen, og den nye bydel er blevet døbt Herning+.

Det meste af sygehuset skal rives ned for at gøre plads til nye bygninger, men den ældste del af sygehuset, der blev bygget i 1909, skal bevares, mener Herning Kommune.

LÆS OGSÅ Fra klynkevulkan til optimistisk ø
FOR ABONNENTER

– I betingelserne for udbuddet lægger vi vægt på, at der er god, arkitektonisk sammenhæng mellem det kommende nybyggeri og den ældste del af sygehuset, som jo skal bevares, siger Marius Reese, der er planchef i Herning Kommune.

Den nye bydel skal huse boliger, småbutikker og et supermarked. Det nuværende sygehus flytter efter planen til supersygehuset i 2020, hvorefter Herning Kommune overtager grunden. jki@kl.dk 

Emneord
Udbud, Byudvikling

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Herning barsler med stort udbud på ny bydel Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger