Arkivfoto
Arkivfoto
22.08.2018 kl. 13.00

Lærerkommissionen udvider: Skal styrke praktisk fokus

Lærerkommissionen får to nye medlemmer med praktisk erfaring fra folkeskolen, når en folkeskolelærer og en kommunal skolechef indtræder. Det skal styrke det praktiske fokus i kommissionens arbejde, siger kommissionsformand.

Undersøgelseskommissionen, som skal se på lærernes arbejdstid frem mod de næste overenskomstforhandlinger, bliver udvidet med to medlemmer. Det skriver KL i en pressemeddelelse.

Udvidelsen, som betyder, at kommissionen nu tæller syv medlemmer, består i, at en folkeskolelærer og en kommunal skolechef får plads i kommissionen.

Det skal styrke det praktiske fokus i kommissionens arbejde, siger formand Per B. Christensen, der desuden forklarer, at et af de hidtidige medlemmer, folkeskolelærer Gitte Grabov, udtræder på grund af sygdom i familien. Hun bliver erstattet af en anden folkeskolelærer, så i alt tre nye medlemmer indtræder.

– Jeg er ærgerlig over, at Gitte Grabov ikke kunne blive i kommissionen, men har naturligvis fuld respekt for, at hun på grund af sygdom i nærmeste familie har været nødt til at træde ud. Det har givet anledning til at genoverveje kommissionens sammensætning, og Danmarks Lærerforening og KL er kommet frem til et fælles ønske om at styrke den praktiske stemme i kommissionen. Derfor udvider vi med to stemmer fra virkeligheden. Jeg ser meget frem til samarbejdet, siger Per B. Christensen.

LÆS OGSÅ Kampvalg i lærerforeningen: Ny kandidat melder sig på banen

De tre nye medlemmer er Lars Søltoft Buur Holmboe, lærer i Vejle, David Møller, lærer fra Stevns, og Flemming Skaarup, skolechef i Horsens Kommune.

Lærerkommissionen blev nedsat i forbindelse med forårets overenskomstforhandlinger mellem KL og Lærernes Centralorganisation. Kommissionens medlemmer mødes første gang den 1. september, men kommissionens formand har allerede været rundt i landet for at besøge folkeskoler. jki@kl.dk 

Kommissionens syv medlemmer

Formand Per B. Christensen

Tidligere børne- og kulturdirektør i Næstved og tidligere formand for Børne- og Kulturchefforeningen.  Uddannet lærer.

Højesteretsdommer Lars Hjortnæs

Dommer i Arbejdsretten og tidligere afdelingschef af lovafdelingen i Justitsministeriet.

Skolechef Ulla Riisbjerg Thomsen

Vejle Kommune, tidligere skoleleder i 12 år og tidligere tilknyttet University College Lillebælt som uddannelseschef på lærer- og pædagoguddannelserne. Uddannet lærer.

Professor Lotte Bøgh Andersen

Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet, samt VIVE (Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd). Senest var hun fra marts 2017 til juni 2018 medlem af Ledelseskommissionen.

Forskningschef Andreas Rasch-Christensen

VIA University College, Ph.d., har en omfattende erfaring med at gennemføre og lede forsknings- og evalueringsopgaver inden for pædagogiske og socialt faglige områder. Har forfattet flere bøger og videnskabelige artikler og har siddet med ved bordet i mange boards, råd og udvalg.

Lærer David Møller

Store Heddinge Skole i Stevns Kommune. Han har været it-ansvarlig og daglig leder af pædagogisk læringscenter (PLC), har været aktiv i det lokale arbejde med skoleudvikling og har blandt andet deltaget som medudvikler af Stevns Kommunes læse- og skrivekompetencecenter, hvor han aktuelt underviser. Folkeskolelærer siden 1999.

Lærer Lars Søltoft Buur Holmboe

Mølholmskolen i Vejle Kommune. Han har erfaring fra flere lokale udviklingsarbejder og er meget engageret i den lokale skoleudvikling i Vejle Kommune. Folkeskolelærer siden 2005.

Skolechef Flemming Skaarup

Horsens Kommune, tidligere skolechef i Varde Kommune og tidligere skoleleder i Middelfart og viceskoleleder i Vejle. Uddannet lærer.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lærerkommissionen udvider: Skal styrke praktisk fokus Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger