Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
22.08.2018 kl. 11.02

Aalborg tilbyder at betale trecifret millionbeløb til ny Limfjordsforbindelse

Et flertal i byrådet i Aalborg vil spytte 600 millioner i kassen for at finansiere en ny forbindelse over Limfjorden.

Det skal være slut med trafikpropper og ventetid for aalborgensere, der krydser Limfjorden. Men Christiansborg er fodslæbende, mener de nordjyske politikere, og derfor tilbyder de nu at betale 600 millioner kroner for at få gang i byggeriet. Det skriver Nordjyske.

– Vi har i så mange år løbet panden mod en mur på Christiansborg i forhold til at få lavet en tredje Limfjordsforbindelse. Alle dem, der krydser fjorden hver dag ved, hvor stort problemet er, og hvor markante trafikpropper, vi har, siger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S) til Nordjyske.

Pengene udgør en tiendedel af prisen for en ny Limfjordsforbindelse og skal falde i 20 rater over 20 år. Udgiften skal efter planen dækkes af den såkaldte dækningsafgift, som de lokale virksomheder betaler til kommunekassen.

Ny alliance med private

Planen om at medfinansiere en ny Limfjordsforbindelse bliver ledsaget af et samarbejde mellem erhvervslivet og kommunen. Det skal forpligte virksomhederne til at skaffe job til ledige gennem det kommunale jobcenter og ved at oprette praktikpladser og småjob.

LÆS OGSÅ Gladsaxe, Furesø og Realdania går sammen om støjdæmpning

Aalborg Kommune forventer, at 200 ledige vil komme i arbejde næste år og 300 i 2020. Hvis det lykkes, vil det forbedre kommunens økonomi med 60 millioner kroner om året og dermed betale for kommunens udgifter til en ny Limfjordsforbindelse.

Millionfinansieringen skal vedtages i forbindelse med årets budgetforhandlinger. Men ifølge Nordjyske er der allerede flertal for planerne. Staten, der skal betale resten af forbindelsen, skal dog være med på planerne, før de kan realiseres.

Der findes allerede en bro og en tunnel over Limfjorden ved Aalborg og Nørresundby, men det er ikke nok til at dække behovet for private og erhvervsdrivende, der har brug for at krydse Limfjorden. Hver dag krydser 120.000 biler Limfjorden. jki@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Aalborg tilbyder at betale trecifret millionbeløb til ny Limfjordsforbindelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger