Arkivfoto
Arkivfoto
21.08.2018 kl. 15.25

Efter dundrende underskud: Kommune vil hæve skatten

Koldingenserne skal betale en halv procent mere i kommuneskat næste år for at finansiere et truende millionunderskud næste år. Det er økonomiudvalget i Kolding Kommune blevet enige om.

Indbyggerne i Kolding kan godt begynde at forberede sig på at hive flere penge op af lommen for at finansiere den kommunale velfærd de næste år. Efter at være blevet præsenteret for et underskud på næsten 100 millioner kroner på næste års budget er samtlige partier i økonomiudvalget blevet enige om at hæve skatten med en halv procent.

Det skriver jv.dk efter dagens møde i økonomiudvalget, hvor den økonomiske udfordring i forbindelse med næste års budget var på dagsordenen.

Ud over skattestigningen kan koldingenserne også forberede sig på markante besparelser på den kommunale service.

Næste år bliver der barberet 45 millioner kroner af budgettet. Det beløb stiger løbende frem mod 2020, hvor besparelsen vil være på 96 millioner kroner sammenlignet med 2018.

LÆS OGSÅ Kollektivt smæk for skattestigninger truer

Næste skridt i spareplanen bliver at udmønte besparelserne. Derfor har hvert enkelt fagudvalg fået til opgave at finde besparelser. Hvordan de mere præcist bliver udmøntet, er derfor ikke afgjort, forklarer borgmester Jørn Pedersen (V) til jv.dk.

­– Det er svært at sige endnu, hvordan det vil kunne mærkes, men det vil kunne mærkes. Der er ikke noget quick fix eller hurtige, nemme løsninger. Men der er nogle ting, som borgerne vil komme til at mærke, at vi gør mindre af, eller slet ikke gør mere, siger Jørn Pedersen.

Skattestigningen og besparelser vil nedbringe det forventede underskud i 2019 fra 97 millioner til omkring 30 millioner.

Ifølge økonomiaftalen for 2019 mellem regeringen og KL skal de samlede kommunale skatter holdes i ro. Det betyder, at en skattestigning i for eksempel Kolding skal modsvares af tilsvarende skattesænkninger i en eller flere andre kommuner for at undgå sanktioner. jki@kl.dk 

LÆS OGSÅ Kommunerne vedtager budgetter med en skattestigning
Emneord
Budget, Skat, Økonomi

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Efter dundrende underskud: Kommune vil hæve skatten Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger