Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
20.08.2018 kl. 12.02

Turister skal se krigsfilm i betonbunker

Ringkøbing-Skjern Kommune har fået penge af Innovationsfonden til at udvikle turismen. De vil forsøge sig med at vise tyske vesterhavsturister krigsfilm i en bunker fra anden verdenskrig.

Om det bliver ligesom at være der selv, er svært at svare på, men tyske turister og andre interesserede får i Ringkøbing-Skjern Kommune mulighed for at se film i en realistisk kulisse, når Bunker Film Festival løber af stablen i weekenden.

Som led i et projekt, der skal udvikle turismen i vesterhavskommunen, har Ringkøbing-Skjern i samarbejde med Aarhus Universitet og med penge fra Innovationsfonden arrangeret visning af krigsfilm i en bunker, som blev bygget i slutningen af anden verdenskrig. Det skriver TV Midtvest.

Filmfremvisningerne skal mikse kultur, historie og natur sammen ved at bruge en autentisk bunker som biograf og samtidig arrangere historiske rundvisninger i bunkeren. Det skal forstærke oplevelsen og bevidstheden om vestkystens historie, siger Søren Elbæk (S), der er viceborgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

– Jeg tror, der kan være en tendens til at prøve at redigere bunkerne ud af synsfeltet ved at lade øjet dvæle på det brusende hav frem for den forvitrede beton. Det, tror jeg, vil ændre sig, efter man har oplevet storfilm og mærket krigens gru on location, siger Søren Elbæk til TV Midtvest.

LÆS OGSÅ Kommuner går til filmen
FOR ABONNENTER

Bunkeren, der skal bruges som biograf, ligger ved Vester Kær. Her vil publikum blandt andet kunne se Der Untergang, mens der er filmfremvisning under åben himmel på Søndervig Strand, hvor Dunkirk og Apocalypse Now er på plakaten.

Bunkeren ved Vester Kær blev bygget som forsvar mod luftangreb og var siden atombunker under den kolde krig. jki@kl.dk 

Emneord
Turisme

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Turister skal se krigsfilm i betonbunker Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger