Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
17.08.2018 kl. 15.42

Dom fører til krav om ren straffeattest i ældreplejen

Kriminel hjemmehjælper skaber dønninger i Holbæks kommunalbestyrelse.
tekst Rudi Holm

Holbæk Kommunes politikere skal tage stilling til, om nyansatte i ældreplejen skal fremvise en ren straffeattest ved ansættelsen. Det sker, efter at en 46-årig sosu-assistent fra kommunen i går blev idømt to et halvt års ubetinget fængsel for blandt andet røveri og vold af særlig farlig karakter mod en 86-årig kvinde fra Tølløse.

Den 46-årige var ansat i Holbæk Kommunes hjemmepleje, og hun benyttede sig af sin stilling til at bytte nogle af den 86-åriges normale piller ud med sovepiller, hvorefter hun stjal 100 kroner fra den ældre dames pung.

Den 46-årige var tidligere dømt og havde tre domme for blandt andet dokumentfalsk og mandatsvig bag sig inden ansættelsen.

I slutningen af august skal Holbæk Kommunes ældre og sundhedsudvalg behandle et forslag fra udvalgsformand Jeppe Jakobsen (DF), der ønsker obligatorisk krav om straffeattest, som det kendes fra børneområdet, skriver dagbladet Nordvestnyt.

LÆS OGSÅ Hjemmehjælper bedøvede for at kunne stjæle

– Havde vi haft krav om straffeattest tidligere, var denne person aldrig blevet ansat i hjemmeplejen. Det kan vi ikke ændre på nu, men vi kan se fremad og sikre, at borgerne kan have tillid til de personer, der kommer i deres hjem, siger Jeppe Jakobsen til Nordvestnyt. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Dom fører til krav om ren straffeattest i ældreplejen Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger