Helsingør Rådhus. Foto: Colourbox
Helsingør Rådhus. Foto: Colourbox
17.08.2018 kl. 11.33

10 lokalpolitikere skal afhøres af politiet

Læk fra en lukket byrådsdagsorden i Helsingør efterforskes i øjeblikket af politiet. 10 kommunalpolitikere er indkaldt til afhøring.
tekst Rudi Holm

10 kommunalpolitikere fra Helsingør Byråd står foran en afhøring hos politiet i forbindelse med en igangværende efterforskning af en alvorlig læk af oplysninger fra en lukket byrådsdagsorden. Det vides ikke, hvem de 10 lokalpolitikere er, skriver Helsingør Dagblad.

Nordsjællands Politi fik ved kommunens politianmeldelse i februar en lang liste over personer, som havde haft adgang til den lukkede dagsorden. Samtlige 25 byrådsmedlemmer stod på den oprindelige liste sammen med 18 embedsmænd.

Kommunaldirektør Stine Johansen har ifølge Helsingør Dagblad ingen kommentarer til sagen eller efterforskningen, men hun oplyser dog, at Nordsjællands Politi har valgt at udelukke personalegruppen i det fortsatte efterforskningsarbejde.

Lækken af de fortrolige oplysninger om kommunens forhandlingsposition og økonomiske smertegrænse i forbindelse med udbuddet af et nyt stadionbyggeri førte til, at der måtte gennemføres en ny udbudsrunde, og byggeriet dermed blev stærkt forsinket. 

LÆS OGSÅ Kommune får bøde for ulovligt kloakarbejde

Politianmeldelsen skete på baggrund af straffelovens paragraf 152, der handler om personer i offentligt hverv, som uberettiget videregiver fortrolige oplysninger. Strafferammen er op til seks måneders fængsel. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: 10 lokalpolitikere skal afhøres af politiet Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger