Arkivfoto
Arkivfoto
16.08.2018 kl. 10.24

Lokalpolitikere truer bådfirma med opsigelse

Lyngby-Taarbæk og Gladsaxe Kommuner vil tjekke, om Canal Tours har brudt kontrakten om at sejle turistbåde for dem.
tekst Rudi Holm

Lokalpolitikere i to sjællandske kommuner truer med at opsige en aftale med firmaet Canal Tours, der sejler turistbåde på Furesøen, Lyngby Sø og Bagsværd Sø.

Det sker, fordi firmaet angiveligt ikke lever op til kommunernes krav til de ansattes løn- og arbejdsforhold. Ifølge fagforeningen HK får de ansatte på turistbådene en løn, som ligger mellem 11 og 23 procent under gældende overenskomst, og det er i strid med de kontrakter, som kommunerne har indgået med firmaet. I kontrakterne står der, at de ansattes løn- og arbejdsforhold ikke må være "mindre gunstige" end dem, der er gældende for branchen.

– Der er tale om et klokkeklart kontraktbrud fra Canal Tours. Vi er ikke engang i nærheden af noget, man kan kalde en gråzone, siger Lyngby-Taarbæks viceborgmester Simon Pihl Sørensen (S) til Avisen.dk.

Han rejser i dag sagen i kommunens økonomiudvalg.

LÆS OGSÅ Vi har en klar aftale om forpligtende samarbejde og lokalt spillerum
FOR ABONNENTER

Også i Gladsaxe Kommune vil sagen blive taget op, fortæller formanden for trafik- og teknikudvalget, Ole Skrald Rasmussen (S):

– Vi laver jo ikke de her klausuler for sjov, men for at undgå underbetaling. Jeg vil fluks tage det op med forvaltningen, og hvis firmaet ikke kan få orden på sagerne med det samme, må vi finde nogle andre til at løse opgaven med Baadfarten, siger han.

Canal Tours har kontrakter om bådfart med Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe og Furesø kommuner frem til 2023. ruh@kl.dk 

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Lokalpolitikere truer bådfirma med opsigelse Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger